To βίντεο ντοκουμέντο που «δείχνει» εμπρησμό στην Πεντέλη




Βίντεο – ντοκουμέντο για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη, το απόγευμα της Τρίτης, και επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές βλέπει το φως της δημοσιότητας και το οποίο έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Είναι ξημερώματα Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, τη στιγμή που στη γύρω περιοχή καίγονται σπίτια και οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ενας μαυροντυμένος άνδρας με γρήγορες κινήσεις περνά το δρόμο, σκύβει και διακρίνεται να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και στη συνέχεια να φεύγει βιαστικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Alpha, ξεσπά φωτιά, με τον ίδιο να μην έχει αντιληφθεί ότι οι γείτονες τον παρακολουθούν.



Οι καταγγελίες
«Τον άνδρα αντιλήφθηκαν δύο γείτονες που είχαν μείνει ξύπνιοι αφού ήταν σε επιφυλακή εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη. «Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε και άνοιξε το πορτμπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ημασταν ξύπνιοι. Η φωτιά έκαιγε από επάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω. Μετά τον βλέπω φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεπηδούν φλόγες» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

«Τον είδα να περνάει το δρόμο, σκέφτηκα θα είναι κάποιος που έφυγε από περιοχή με φωτιά. Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο. Και ξαφνικά ενώ αρχίσει να τρέχει να απομακρυνθεί βλέπω φλόγα, φωτιά, σαν να σταμάτησε για να την βάλει αυτός» είπε ακόμα ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Είδα τι έκανε και σκέφτηκα να κινηθώ προς το μέρος του. Ομως βλέποντας τη φλόγα αμέσως άρπαξα τον πυροσβεστήρα και έτρεξα. Φυσούσε τόσο δυνατά με ριπές που ήταν θέμα δευτερολέπτων να επεκταθεί, όπως στο Πανόραμα, στα δύο χιλιόμετρα», είπε κάτοικος που βγήκε με πυροσβεστήρα και έσβησε τη φωτιά.

Δείτε το βίντεο

«Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στην Πεντέλη»
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, θα έχουμε περισσότερα, όταν ολοκληρώσει η πυροσβεστική το ανακριτικό έργο της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικώς μετά την ενημέρωση που έλαβε στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπου μετέβη εκ νέου αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού άφησε, επίσης, και ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε στην έκτακτη ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» είπε.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά
Αξίζει να σημειωθεί πως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι και Μέγαρα.

Η κ. Γκανέ με παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με στόχο την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Μάλιστα, μεταξύ των αδικημάτων που θα ερευνηθούν είναι και αυτά του εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους, της παράβασης του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος, κ.ά.

Στο πλαίσιο, της έρευνας, η οποία αναμένεται να ανατεθεί στις επόμενες ώρες σε εισαγγελικό λειτουργό, θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές, οι οποίες επέφεραν τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και μεγάλες απώλειες στις περιουσίες πολιτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.