Υπέροχη ρεμπέτικη βραδιά στο Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας




Μια αξέχαστη εμπειρία με τη Μικρασιάτισσα Ρεμπέτισσα Μαριώ και τον ταλαντούχο Λάμπρο Καρελά έζησαν χθες εκατοντάδες άνθρωποι που παρακολούθησαν τη συναυλία-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και το μικρασιάτικο τραγούδι. Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή η μουσική παράσταση ανέδειξε το ρόλο και τη σημασία του τραγουδιού ως ταυτότητα και μνήμη για τον προσφυγικό Ελληνισμό. Η Αρχόντισσα του Ρεμπέτικου ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες με αναφορά στη Μικρά Ασία, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε το «Τραγούδι της Μαριώς», ένα νέο δημιούργημα, του οποίου απόσπασμα μπορείτε να βρείτε στα βιντεάκια:

«Στο Φεστιβάλ της πόλης μας φέτος πολλές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη Μικρασιατική Καταστροφή, καλωσορίζουμε σήμερα την αγαπημένη μας Μαριώ και τον ταλαντούχο Λάμπρο Καρελά και τους ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δίνουν να απολαύσουμε μια τόσο όμορφη βραδιά», τόνισε προλογίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, μαζί με την Πρόεδρο του ΚΑΠΠΑ -του Νομικού Προσώπου του Δήμου Γλυφάδας για τα Πολιτιστικά- Μαίρη Παπάζογλου, η οποία είναι και Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «Το ΑΡΓΕΝΟΝ». Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Ελένη Καράχου – Σκούταρη, Σπύρος Δήμου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Νικάκης, ο τ. Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ακρίβος, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Βαμβακερού, καθώς και η ηθοποιός Ελένη Λιάσκα – η «Γωγώ» από το «Καφέ της Χαράς».

Αύριο, Σάββατο, στη μεγάλη οθόνη του Φεστιβάλ Γλυφάδας η ρομαντική κωμωδία «Επτά χρόνια φαγούρα», με τη Μέριλιν Μονρόε σε μία από τις πιο θρυλικές της εμφανίσεις. Την Κυριακή θα απολαύσουμε τη θεατρική παράσταση «Κύκλε εσύ του Έρωτα». Μια παράσταση, στην οποία ο λόγος, η μουσική και η ποίηση συναντώνται σε έναν ερωτικό χορό που συνεπαίρνει τον θεατή και τον κάνει συμμέτοχο, ξυπνώντας του συναισθήματα γνώριμα μέσα από πλειάδα τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε. Η χαρά, το πάθος, ο πόθος, η θλίψη, η αγωνία, το χτυποκάρδι. Ζωντανά στη σκηνή οι συνοδοί του ερωτικού τραγουδιού, μια κιθάρα, ένα πιάνο, ένα μπουζούκι, ένα ακορντεόν, δύο φωνές. Κείμενο – Σύνθεση: Άγγελος Μοσχονάς. Χορογραφία: Κατερίνα Πυρινή. Τραγούδι: Νάντια Καραγιάννη.

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του ροκ συγκροτήματος 1550 και του Δημήτρη Σταρόβα, που ήταν προγραμματισμένη για προηγούμενη ημερομηνία αλλά αναβλήθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού.



Θερμή παράκληση να μπαίνετε καθημερινά στο www.glyfada.gr/festival και να παρακολουθείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ, διότι ενδέχεται να υπάρχουν ανατροπές λόγω Covid. Η ενημέρωση και από την παρούσα σελίδα στο fb είναι βεβαίως καθημερινή και έγκαιρη για ο,τιδήποτε νεότερο προκύπτει. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ γίνονται με τη στήριξη του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας και της Προέδρου του Μαίρης Παπάζογλου.Η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, όλες τις μέρες του Φεστιβάλ, υπάρχουν στο χώρο της 3ης Μαρίνας ΔΥΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για δωρεάν μεταφορά των πολιτών. Ειδικότερα, τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν ως ακολούθως :

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1 : 3η Μαρίνα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Κων. Αθανάτου/Άγιος Τρύφωνας, Ελευθέρου Ανθρώπου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Γεννηματά, Μυστρά.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 2 : 3η Μαρίνα, Ζέρβα, Πλατεία Κατράκη, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, Εφορία, Αγία Τριάδα, Νάξου, Όλγας, Παπανδρέου/ΔΕΗ, Δελφών, Ιθάκης, Μυστρά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.