Στη Γενική Γραμματεία Ισότητας το περιστατικό έμφυλης βίας σε βάρος της Σιμητροπούλου, από την παράταξη του Κωνσταντάτου




Στη Γενική Γραμματεία Ισότητας πρόκειται να απευθυνθεί ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, για την ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε το περασμένο Σάββατο (δείτε εδώ το ρεπορτάζ του notia.gr) η τέως αντιδήμαρχος Αλίμου και αναπληρώτρια τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Αναστασία Σιμητροπούλου, από την παράταξη του δημάρχου, Ελληνικού – Αργυρούπολης “Ενωμένη Πόλη”. Το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου καταδίκασε το περιστατικό έμφυλης βίας σε βάρος της Αναστασίας Σιμητροπούλου και εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς το πρόσωπό της.

Aνδρέας Κονδύλης: “Λέμε να ασχολούνται οι γυναίκες με τα κοινά και κάποιοι βγαίνουν και τους κάνουν μπούλινγκ”

“Eγώ σκεφτόμουνα το Σάββατο που θα μας έρθει να πάω για καφέ στην Αργυρούπολη. Να ρωτήσω πριν πάω τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να περάσω την πράσινη γραμμή που μας χωρίζει, να περάσω τον έλεγχο στα σύνορα για να μπορέσω να πάω με ασφάλεια στην πόλη; Εκτός και αν η δημοτική αρχή θέτει θέμα και για την ασφάλειά μου” είπε ο δήμαρχος Αλίμου

“Για να φύγουμε από το αστείο που αναδεικνύει από τη μία την γελοιότητα και από την άλλη την επικινδυνότητα τέτοιων συμπεριφορών. Η βία είναι βία από όπου και αν προέρχεται. Είναι μία μορφή μπούλινγκ αυτό. Επειδή η κ. Σιμητροπούλου είναι στη δημοτική αρχή του Αλίμου και επειδή αυτά που κάνει η δημοτική αρχή Αλίμου δεν αρέσουν σε μία παράταξη, πρέπει να κηρύσσεται ανεπιθύμητη; Εγώ διαμαρτύρομαι, η κ. Σιμητροπούλου non grata, για εμένα γιατί δεν λες, εγώ πρέπει να είναι πιο non grata, γιατί με αδικείς; Αν επειδή ασκούμε τα καθήκοντά μας και λέμε πράγματα που μπορεί να μην αρέσουν θα βγαίνει μία ρετσέτα ανεπιθύμητος ο τάδε; Ο κ. δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, αν δεν κάνω λάθος, κατοικεί στον Άλιμο και επισκέπτεται συχνά την όμορφη παραλία μας. Τα κόμματα είτε συμφωνούμε είτε όχι είναι θεσμοί της δημοκρατίας. Ποια είναι η παράταξη δείνα που θα πει στο κλιμάκιο του τάδε κόμματος να μην συμμετέxει αυτός; Θα τους ρωτήσει ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός ενός κόμματος, κ. δήμαρχε σου αρέσει αυτός, ποιον θέλεις να στείλω; Τι σαχλαμάρες είναι αυτές; Και βέβαια είναι καi μία μορφή έμφυλης διάκρισης.”



“Θα ενημερώσω την Γενική Γραμματεία Ισότητας”

Συνδύασαν την παρουσία των αστυνομικών που ήταν η συνοδεία των βουλευτών με την κ. Σιμητροπούλου επειδή είναι γυναίκα, να πουν ότι αισθάνεται αδύναμη και ευάλωτη και θέλει αστυνομική φύλαξη για να είναι ασφαλής; Αν δεν είναι αυτό έμφυλη βία και διάκριση τι είναι; Επειδή είναι μία γυναίκα που ασχολείται με τα κοινά να τη θεωρούμε και αδύναμη και ότι έχει ανάγκη αστυνομικών. Ντροπή, εγώ θα ενημερώσω και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Λέμε να ασχολούνται οι γυναίκες με τα κοινά και κάποιοι βγαίνουν και τους κάνουν μπούλινγκ.

Εμείς έχουμε επισημάνει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι υπερασπιζόμαστε και σεβόμαστε τα όρια του 1939 ανάμεσα στους δύο δήμους. Δεν έχουν χαραχθεί άλλα. Μήπως θέλουν να αρπάξουν εκείνοι κάτι τελικά; “

Αναστασία Σιμητροπούλου: “Είναι αδιανόητο το 2022 να χρειάζεται διαβατήριο εισόδου σε μία πόλη”

“Το Σάββατο που μας πέρασε είχε ληφθεί η απόφαση από τον πολιτικό φορέα ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όπου είμαι αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου, να επισκεφθεί ένα κλιμάκιο τη λαϊκή στην Αργυρούπολη και να συνομιλήσουμε με τους πολίτες και τους παραγωγούς για το θέμα της ακρίβειας” είπε η Αναστασία Σιμητροπούλου “Ήμασταν 30 στελέχη και βουλευτές βουλευτές και καθ΄ όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης, πάνω από δύο ώρες, το κλίμα ήταν θετικό. Το μεσημέρι διαπίστωσα ότι υπήρξε από την παράταξη “Ενωμένη Πόλη” μία ανοίκεια επίθεση προς το πρόσωπό μου. Θα μπορούσε στη θέση μου να είναι οποιοσδήποτε αιρετός, οποιαδήποτε γυναίκα, οποιοσδήποτε πολίτης του δήμου Αλίμου. Είναι μία επίθεση η οποία αφορά τον κορμό της δημοκρατικής κοινωνίας μας και δυστυχώς θυμίζει άλλες εποχές. Με τους δημότες της Αργυρούπολης διατηρούμε φιλικές σχέσεις και εκείνοι έρχονται στον Άλιμο και οι Αλιμιώτες πηγαίνουν εκεί. Επ’ουδενί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί διχασμός και πόλωση όπως ήταν ο σκοπός της συγκεκριμένης επίθεσης. Είναι αδιανόητο το 2022 να χρειάζεται κάποιος διαβατήριο εισόδου σε μία πόλη. Ο καθένας μας μπορεί ελεύθερα να πηγαίνει από δήμο σε δήμο”.

Το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να συνταχθεί μία επιστολή για το λυπηρό περιστατικό η οποία θα υπογραφεί από τους δημοτικούς συμβούλους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.