Σοκ από τη σύλληψη 12χρονου και 14χρονου στη Γλυφάδα




Όπως αποδείχτηκε ο 12χρονος και ο 14χρονος είχαν απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοια περιστατικά

Όλα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής, κοντά σε γνωστό beach bar της Βάρκιζας. Οι δύο ανήλικοι πλησίασαν έναν 15χρονο που περίμενε το λεωφορείο και άρχισαν να τον βρίζουν.

Στη συνέχεια, τον απείλησαν πως αν δεν τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο θα τον χτυπήσουν. Το παιδί τρομοκρατημένο τους έδωσε το κινητό και 20 ευρώ που είχε πάνω του.

Οι δύο “αμούστακοι” δράστες άρπαξαν τα κλοπιμαία και επιβιβάστηκαν σε ένα αστικό λεωφορείο με προορισμό την Γλυφάδα.



Το θύμα ενημέρωσε την αστυνομία και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν άμεσα τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν στη Γλυφάδα και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, όπου και αναγνωρίστηκαν από τον 15χρονο.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο και τα χρήματα του θύματος, ενώ πάνω του είχε και μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1,5 γραμμαρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 10-7-2022 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο ανήλικοι ημεδαποί, 12 και 14 ετών, για ληστεία σε βάρος ανήλικου.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 10-7-2022, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν στη Βάρκιζα 15χρονο ανήλικο και με την απειλή άσκησης σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε λεωφορείο.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., τους εντόπισαν στη Γλυφάδα, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου αναγνωρίσθηκαν ως οι δράστες της προηγηθείσας ληστείας και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα και συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίου.

Επιπρόσθετα, οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.