Πώς να εντοπίζετε τη νοθευμένη βενζίνη




Η δυσλειτουργία του κινητήρα, εξαιτίας του νοθευμένου καυσίμου, είναι πιθανό στα σύγχρονα αυτοκίνητα να μπλοκάρουν ακόμη και τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο διαχείρισης του κινητήρα.

  • Το πρώτο και πιο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο αυτοκίνητο από τη χρήση νοθευμένης βενζίνης είναι η κακή καύση σε συνδυασμό με την ασυνήθιστα μεγάλη κατανάλωση. Συγκεκριμένα, το πρώτο σημάδι – αν δεν έχει ήδη προκαλέσει η νοθευμένη βενζίνη βλάβη στον κινητήρα – είναι η αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, επειδή η ποσότητα δεν είναι «πλούσια» σε μίγμα – με βάση τις προδιαγραφές που ορίζονται – αλλά έχει και άλλες προσμίξεις. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει διακοπές (μικρές αλλά πολλές) στη λειτουργία του κινητήρα, «κόμπιασμα» στην ισχύ του κινητήρα, όταν απαιτηθεί να πατήσουν οι οδηγοί παραπάνω το γκάζι – όπως σε μια προσπέραση, σε ανηφόρες κ.ά. – ενώ στα καινούργια αυτοκίνητα η νοθευμένη βενζίνη ενεργοποιεί την ένδειξη «Check Engine».
  • Οι προσμείξεις αλλοιώνουν τη μυρωδιά, ενώ η νοθευμένη βενζίνη αυξάνει τους ρύπους του αυτοκινήτου.
  • Στην περίπτωση που οι οδηγοί αντιληφθούν ασυνήθιστη συμπεριφορά του αυτοκινήτου – χαμηλότερη απόδοση, κομπιάσματα του κινητήρα – θα πρέπει να ακινητοποιήσουν το ΙΧ τους και να αφαιρέσουν το νοθευμένο καύσιμο, στο συνεργείο που συνεργάζονται. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί αυτό είναι η πιο ασφαλής και οικονομική λύση, απ’ ότι να αφήσουν το τυχόν νοθευμένο καύσιμο και να προκληθούν περαιτέρω βλάβες. Μια καλή λύση είναι να καλέσουν την οδική βοήθεια ώστε να γίνει η μεταφορά του αυτοκινήτου σε συνεργείο, για να επιτευχθεί το άδειασμα του ρεζερβουάρ και ο απαραίτητος καθαρισμός στο κύκλωμα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.