Πάνω από 800 παιδιά φιλοξενήθηκαν στο καλοκαιρινό camp του Δήμου Παλαιού Φαλήρου




Με την εντυπωσιακή συμμετοχή περισσοτέρων των 800 παιδιών, ηλικίας 5-12 ετών, ολοκληρώθηκε το φετινό Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, η δωρεάν καλοκαιρινή δράση διασκέδασης, μάθησης και δημιουργίας, για μαθητές Δημοτικού και για παιδιά που αποφοιτούν από το Νηπιαγωγείο και εντάσσονται από τη νέα σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης 2022 φιλοξενήθηκε από 20/6 έως 15/7/2022 σε αθλητικές και σχολικές υποδομές (10ο, 12ο &13ο Δημοτικό και 4ο Γυμνάσιο, 1ο & 3ο Λύκειο) του Δήμου, υπό τον συντονισμό και την οργάνωση του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται και παρέχεται δωρεάν από τη Δημοτική Αρχή, αποκλειστικά για παιδιά οικογενειών δημοτών και κατοίκων Παλαιού Φαλήρου.

Ο κύκλος των προγραμμάτων – υπό την επίβλεψη παιδαγωγών και γυμναστών – περιλάμβανε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες (κολύμβηση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις), εργαστήρια κατασκευών και διάφορες πρωτότυπες ενασχολήσεις, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για τα παιδιά, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου χαρακτηρίζεται πλέον θεσμός, διευκολύνοντας, πέρα από την ψυχαγωγία των παιδιών, εκατοντάδες οικογένειες εργαζόμενων γονέων της τοπικής κοινωνίας.



O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε ότι:

«Πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής είναι να εξελίσσουμε κάθε χρόνο, σε ποιότητα, δραστηριότητες και ποικιλία ασχολιών για τα παιδιά τον θεσμό του Θερινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης, ώστε η ψυχαγωγία τους, αλλά και η ικανοποίηση των γονέων, να εκφράζονται με διάχυτα συναισθήματα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές μας για στήριξη των οικογενειών της πόλης μας, σε αυτή την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Η έμπρακτη κοινωνική πολιτική μας δεν σταματά. Συνεχίζεται!».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.