Οι πρωταγωνιστές του ματωμένου σκηνικού στη Βούλα




(Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα – protothema.gr) Τα μέλη δύο αντίπαλων σκληρών συμμοριών της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα φερόμενα ως “πιστόλια” της αλβανικής μαφίας, κρύβονται πίσω από το αιματηρό σκηνικό του περασμένου Ιανουαρίου, σε καφετέρια- φούρνο της Βούλας. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, να περάσουν χειροπέδες και να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τους πρωταγωνιστές του ματωμένου σκηνικού στα νότια προάστια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη χαρτογράφηση των σκληρών ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, προκύπτει εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Πρόσωπα, τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών για να ακολουθήσει το «ξεδόντιασμα» των συμμοριών που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους, στις βρώμικες δουλειές της αθηναϊκής νύχτας, την έχουν χωρίσει σε ζώνες κυριαρχίας και λύνουν τις διαφορές τους με σφαίρες και αίμα. Το protothema.gr αποκαλύπτει τη δικογραφία της υπόθεσης, μέσα από την οποία ξετυλίγεται όλο το κουβάρι της δραστηριότητας των σκληρών ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Τους «έκαψαν» τα βίντεο και οι συνομιλίες

Όπως, προκύπτει από τη δικογραφία οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών, από την πρώτη στιγμή λειτούργησαν συνδυαστικά. Σε δύο επίπεδα. Από τη μια κινήθηκαν βήμα- βήμα με οδηγό τη χαρτογράφηση των ομάδων και τους συσχετισμούς και από την άλλη έχοντας σύμμαχο την τεχνολογία. Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία «κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακού υλικού από κάμερες σε επιχειρήσεις και οικήματα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από κάμερες διαχείρισης οδικής κυκλοφορίας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των δραστών και των αυτοκινήτων που επέβαιναν, αλλά και του δρομολογίου που ακολούθησαν. Για τον λόγο αυτόν, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής μελέτη και συνδυαστική ανάλυση του εν λόγω υλικού, από τα οποία προέκυψαν οι ενέργειες των δραστών, τα στοιχεία ταυτότητάς τους, τα οχήματα που χρησιμοποίησαν καθώς και μέρος του δρομολογίου προσέγγισης και διαφυγής τους.



Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία της προανάκρισης εξήχθησαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Απογευματινές ώρες της 22-01-2022, ο Αλβανός κακοποιός (με 13 επώνυμα και 10 ονόματα) ηλικίας 42 ετων από κοινού με τον 35χρονο Αλβανό (με τα τρια επώνυμα) και τον 34χρονο ομοεθνή τους (με τα τρία επώνυμα) και δύο εισέτι άγνωστους δράστες, ενωθήκαν σε ομάδα με διακριτούς ρόλους, με επικείμενο σκοπό να συναντηθούν με δύο Αλβανούς στο κατάστημα-φούρνο στη Βούλα πιθανόν για να λύσουν τις μεταξύ τους οικονομικές διαφορές.

Απογευματινές ώρες της 22-01-2022, οι δύο Αλβανοί – θύματα κινούμενοι με ένα όχημα μετέβησαν στο κατάστημα προκειμένου να παρευρεθούν σε συνάντηση με τον 42χρονο Αλβανό. Κατά την προσέγγιση τους οι δύο Αλβανοί (θύματα) συνοδεύονταν από τρεις αλλοδαπούς και τρεις Έλληνες οι οποίοι τους ακολουθούσαν κινούμενοι με τρία όχημα. Κατά την άφιξη τους, αποβιβάσθηκαν από το όχημα τους μόνο οι δυο Αλβανοί, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν εντός των οχημάτων του».

Το σημείο, όπως αναφέρει η δικογραφία, προσέγγισαν και οι τρεις Αλβανοί πιστολέρο και δύο ακόμα άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ταξί, μάρκας Mercedes και αυτοκίνητο μάρκας Hyundai μοντέλο «i30» χρώματος ερυθρό. Οι ανωτέρω στάθμευσαν τα οχήματα τους πλησίον του φούρνου και επιβιβάσθηκαν άπαντες στo ταξί, με το οποίο κατέληξαν στο σημείο συνάντησης και αποβιβάσθηκαν.

Στις επόμενες γραμμές αναφέρει τι συνέβη στο καφέ της Βούλας. Τότε, οι κατηγορούμενοι (οι τρεις Αλβανοί) μαζί με τους άλλους δύο Αλβανούς – θύματα έκατσαν σε τραπέζι σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος, όπου συνομίλησαν σχετικά με τον λόγο της συνάντησης. Τα δύο άγνωστα άτομα που συνόδευαν του κατηγορούμενους, κατόπιν χειρονομίας του ενός Αλβανού τοποθετήθηκαν σε πολύ κοντινό σημείο από αυτό, που θα πραγματοποιούνταν η συνάντηση, λαμβάνοντας εμφανή μέτρα ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, η ομάδα υποστήριξης των έξι Ελλήνων και Αλβανών, προσέγγισαν και παρέμειναν σε διαφορετικό σημείο του εξωτερικού χώρου του φούρνου.

Σιτς 17:30’ ώρα, ο 34χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, χτύπησε με γροθιά τον Αλβανό αντίπαλο του. Τότε το θύμα, διαπιστώνοντας ότι οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι οπλοφορούσαν, επενέβη και επιχείρησε να εμποδίσει τον 34χρονο αγκαλιάζοντας τον. Εκείνος όμως ξεγλίστρησε και άρχισε να του επιτίθεται μαχαιρώνοντας τον. Εκείνη την στιγμή, οι δύο άγνωστοι δράστες προσέγγισαν το σημείο συνάντησης με προφανή σκοπό να συμμετέχουν στην επίθεση, με τον μεν πρώτο να εμφανίζει πτυσσόμενη ράβδο και τον δεύτερο άγνωστο αντικείμενο από το παντελόνι του. Η ομάδα υποστήριξης των Ελλήνων και των Αλβανών, επενέβη άμεσα και χτύπησε με γροθιά το άγνωστο άτομο, που είχε την πτυσσόμενη ράβδο και αμέσως κινήθηκε προς τον ένα Αλβανό. Τότε, ο 34χρονος πυροβόλησε τον ένα Αλβανό, με αποτέλεσμα o τελευταίος να πέσει στο έδαφος τραυματισμένος.

Από τους πυροβολισμούς του 34χρονου σκληρού κακοποιού, τραυματίσθηκε στο κεφάλι ο ένας Αλβανός ο οποίος κατευθείαν έτρεξε εντός του καταστήματος για να καλυφθεί. O 34χρονος συνέχισε να μαχαιρώνει το θύμα, και ακολούθως κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στον δεύτερο Αλβανό, ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ακολούθησε άγρια συμπλοκή με την ομάδα υποστήριξης των θυμάτων, να επεμβαίνουν και να πετούν καρέκλες στον Αλβανό μαχαιροβγάλτη που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «μαχαίρωνε επανειλημμένα τον ομοεθνή αντίπαλο του».

Το θύμα, όντας τραυματισμένος έφυγε από το σημείο που έλαβε χώρα η επίθεση και κινήθηκε προς την είσοδο του καταστήματος, ενώ ο φίλος του, παρέμεινε για ελάχιστο χρόνο στο σημείο, όπου δέχθηκε πυροβολισμούς από τους δύο Αλβανούς. Οι δύο Αλβανοί μαχαιροβγάλτες και πιστολέρο, μετά το ματωμένο σκηνικό, επιβιβάσθηκαν σε ταξί και αποχώρησαν προς την οδό, στην οποία είχε διαφύγει πεζός ο τρίτος με τους δύο άγνωστους δράστες.

Μετά την διαφυγή των τριών Αλβανών και των δύο αγνώστων δραστών, ο ένας εκ των θυμάτων επέστρεψε στο σημείο που βρισκόταν αιμόφυρτος ο φίλος του, την ίδια σχεδόν στιγμή που επέστρεψαν στο σημείο οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι, με τον έναν να πυροβολεί εκ νέου τον Αλβανό και να τον τραυματίζει στην κοιλιακή χώρα. Το θύμα, αρχικά έπεσε στο έδαφος και στην συνέχεια έφυγε από το σημείο.

Η άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών δίνει το προφίλ του 34χρονου Αλβανού. «Πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με ομοεθνή του όπου μεταξύ άλλων ο πρώτος είπε ότι είχε σκοπό να αποσπάσει από άγνωστο άτομο 5.000 ευρώ και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον μαχαίρωνε, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «…Θα τον γ@@@, θα τον μαχαιρώσω μετά. Μετά από αυτό, θα τον μαχαιρώσω, θα του γ@@@ την αδελφή. Μόνο για την ενόχληση…».

Η επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών και οι καταθέσεις

Η 13η Ιουνίου, ορίστηκε από τους αξιωματικούς της Δίωξης Εκβιαστών η μέρα που θα έκαναν τη μεγάλη επιχείρηση. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «Σε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί (πιστολέρο). Κατά την ακινητοποίηση του Αλβανού κατηγορούμενου, έξωθεν της οικίας του στη Γλυφάδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός σακιδίου πλάτης πιστόλι, μάρκας Beretta, χρώματος μαύρου, το οποίο έφερε 1 φυσίγγιο των 9 mm στη θαλάμη του, καθώς και ραβδωτή υποδοχή για σιγαστήρα στη κάννη, μετά μίας γεμιστήρος, περιέχουσας άλλα δεκατέσσερα 14 φυσίγγια των 9mm, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1450 ευρώ,ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, μάρκας «ALPIN PRO», χρώματος μαύρου, συνολικού μήκους 13,5 εκατοστών και με μήκος λάμας 5,5 εκατοστών και κάρτες sim».

Εξεταζόμενος ο ένας από τα θύματα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, περιέγραψε το συμβάν, καθώς και το κίνητρο των δραστών. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία «ανέφερε ότι, την ημέρα του συμβάντος συναντήθηκε με έναν Αλβανό, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, έτσι ώστε να μεταβούν στο κατάστημα για να πιούν καφέ και να συζητήσουν, ενώ λίγο αργότερα του τηλεφώνησε και ένας ομοεθνής του. Μάλιστα, στη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ δύο Αλβανών του ανέφεραν ότι κάποιοι ομοεθνείς τους, απαιτούσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό «όφειλε» φιλικό πρόσωπο πλην όμως επειδή οι ομοεθνείς τους δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, το απαιτούσαν από το άλλο πρόσωπο.

Αφού συναντήθηκαν οι Αλβανοί, κάθισαν στο πάσο, που βρίσκεται στη σάλα του καταστήματος και μετά από λίγο αφίχθηκε στο κατάστημα και ένας Αλβανός αλλά δεν κάθισε μαζί τους.

Δέκα λεπτά αργότερα, αφίχθη έξω από το κατάστημα ταξί και αποβιβάστηκαν από αυτό, συνολικά 4 άτομα. Δύο από αυτά, ανέμεναν έξω από το φούρνο, ενώ τα άλλα δύο συναντήθηκαν μαζί με τα θύματα.

Στο διάλογο που ακολούθησε, το ένα θύμα, ζήτησε επιτακτικά από τους δύο άνδρες να απευθυνθούν σε τρίτο πρόσωπο, σχετικά με το οφειλόμενο αυτό χρηματικό ποσό. Τότε ένας εκ των ανδρών, τον γρονθοκόπησε ενώ ο φίλος του, παρατήρησε ότι, οι δύο άνδρες έφεραν και πυροβόλα όπλα. Στη συνέχεια ο φίλος, επιχείρησε να εμποδίσει τον έτερο άνδρα (όπως θα αναφερθεί στη συνέχεια πρόκειται για τον 34χρονο Αλβανό μαχαιροβγάλτη) αλλά αυτός με μαχαίρι που κρατούσε του κατάφερε χτυπήματα σε σημεία του σώματός του.

Ο Αλβανός που δέχθηκε την επίθεση, προσπάθησε να αμυνθεί και τότε παρατήρησε ότι, ο ίδιος άνδρας κατάφερνε πολλαπλά χτυπήματα με το μαχαίρι στον φίλο του. Το θύμα, πριν χάσει τις αισθήσεις του, άκουσε διαδοχικούς πυροβολισμούς, προερχόμενους από το περιβάλλοντα χώρο και κάποιοι από αυτούς ήταν από τον Αλβανό δίχως ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει την κατεύθυνσή τους. Προγενέστερα είχε παρατηρήσει ότι από τους δύο άνδρες, που ανέμεναν έξωθεν του καταστήματος, ένας εξ αυτών είχε ξανθά ή κόκκινα μαλλιά».

Το παρελθόν των δραστών

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, “Οι εμπλεκόμενοι στο σύνολό τους, έχουν ιδιαίτερα βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν, και συγκεκριμένα, αναφέρονται τα παρακάτω:

Ποινικό παρελθόν του ενος συλληφθέντος Αλβανού:

Στις 14-06-2007 συνελήφθη από Αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, κατηγορούμενος για παράβαση Ν. 3386/05 «Περί Αλλοδαπών».

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 13-06-2007, μαζί με ένα ακόμη συγκατηγορούμενό του, εισήλθαν παράνομα σε Ελληνικό έδαφος, από μη θεσμοθετημένο σημείο πλησίονπεριοχής Αμπελώνα Φιλιατών Θεσπρωτίας και από εκεί οδηγούμενοι από άγνωστο άτομο έφθασαν πεζη στην Κεραμίτσα, όπου επιβιβάστηκαν σε όχημα τρίτου συλληφθέντα, προκειμένου να μεταβούν στα Ιωάννινα.

Στις 16-07-2009 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., μαζί με εννέα ακόμη συνεργούς του, κατηγορούμενος για “Διακεκριμένες Κλοπές και Ληστείες κατ’εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, κατοχή Ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία και περί Αλλοδαπών».

Στις 26-08-2013 συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, προκειμένου να απελαθεί από την χώρα, διότι κρίθηκε επικίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας και στερούνταν των εγγράφων για την νόμιμη παραμονή του σε αυτή.

Στις 08-04-2019 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, για «Πλαστογραφία Πιστοποιητικών». Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., υπέδειξε αμφιβόλου γνησιότητας νομιμοποιητικό έγγραφο παραμονής του στη χώρα. Στις 11-08-2019 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου «Περί Όπλων» καθώς κατελήφθη από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., να κατέχει εντός τσάντας ένα πιστόλι και στην τσέπη του παντελονιού του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Στις 27-08-2021 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, για παράβαση του νόμου «Περί Όπλων». Ο κατηγορούμενος, κατελήφθη από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, να εξέρχεται από πολυκατοικία επί της οδού Μιχαήλ Βόδα και στην θέα των αστυνομικών να απορρίπτει σε κάδο απορριμμάτων ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Στις 21-01-2022 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, για παράβαση του νόμου «Περί Όπλων». Ειδικότερα, κατελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., να φέρει στην κατοχή του μαχαίρι, τύπου σουγιά.

Στις 10-02-2022 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατηγορούμενος για «Απόπειρα Ανθρωποκτονίας με τη χρήση όπλου» και «Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων». Ο κατηγορούμενος, μετά από διαπληκτισμό που είχε με άτομο, έπειτα από παρ’ ολίγο τροχαίο ατύχημα, με την χρήση μαχαιριού, τον τραυμάτισε στο μηρό, ενώ αποπειράθηκε να τον τραυματίσει στο λαιμό και στο στήθος, με ξεκάθαρη ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ακόμη, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, καθώς τον προσέγγιζαν για να τον συλλάβουν, τους επιτέθηκε με σκοπό να διαφύγει
της σύλληψης.

Στις 11-02-2022 σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, σε βάρος συνολικά 41 κατηγορουμένων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τριάντα (30), συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου για «Εγκληματική οργάνωση, Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπής και Ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και
Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται ο συγκεκριμένος Αλβανός “αποτέλεσε μέλος δομημένης ιεραρχικά ομάδας (εγκληματική οργάνωση), αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, τα μέλη της οποίας ενεργώντας καθ’ ομάδες των 2-6 ατόμων κάθε φορά, διέπρατταν καθημερινά κλοπές πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων σε βάρος επιβατών του «ΜΕΤΡΟ» του Η.Σ.Α.Π. και των λεωφορειακών γραμμών και τρόλεϊ”.

Σε ότι έχει να κάνει με τον συνεργό του, ο οποίος είναι εξίσου σκληρός κακοποιός αναφέρονται τα εξής

“Στις 16-12-2018 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω, για παράβαση του νόμου “Περί Όπλων» καθώς σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Στη συνέχεια συνελήφθη την 18-12-2018, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Αλβανικών Αρχών, κατηγορούμενος για Ανθρωποκτονία Αστυνομικών του κράτους, προφυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και αποφυλακίστηκε την 24-06-2019. Σημειώνεται ότι, βάσει του Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης, την 08-04-2017, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του Αλβανός πρώην αστυνομικός. Όπως προέκυψε η δολοφονία τελέστηκε από τον (αναφέρεται σε όνομα) αντί του χρηματικού ποσού των 20.000 ευρώ. Η δολοφονία «παραγγέλθηκε» από τον έναν Αλβανό συλληφθέντα και «ενθαρρύνθηκε» από τον συνεργό του. Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν το γεγονός ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων, συνελήφθη στο Βλόρε όταν το θύμα ήταν διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Βλόρε.

Το έτος 2021 συμπεριλήφθηκε σε σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ειδικών Υποθέσεων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διότι, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση με τη βοήθεια της εγκληματικής οργάνωσης, που εξιχνιάστηκε, αφού πρώτα εξασφάλισε τα απαραίτητα εκ του νόμου έγγραφα για την έκδοση, κατόπιν σχετικής υπόδειξης μετέβη στα Χανιά, όπου με τη βοήθεια αστυνομικών, μελών της οργάνωσης, προμηθεύτηκε ταυτότητα Έλληνα πολίτη, με καινούριο πλέον ονοματεπώνυμο.

Στις 31-08-19 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ειδικής Μεταχείρισης Ανηλίκων, κατηγορούμενος για «Απάτη και περί Αλλοδαπών».

Ειδικότερα, την 30-08-1996 επιχείρησε να πληρώσει προϊόντας αξίας 50.000 δραχμών, χρησιμοποιώντας απωλεσθείσα πιστωτική κάρτα, ενώ στερούταν και ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και παραμονή του στη Χώρα.

Στις 05-11-1996 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από Δ.Α.Α./Υ.Π.Α./Τμήμα 2ο Ειδικής Μεταχείρισης Ανηλίκων, κατηγορούμενος για «Κλοπή και περί Αλλοδαπών». Ειδικότερα, την 04-11-1996 εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε αντικείμενα, πλην όμως η πράξη του αυτή έγινε αντιληπτή από τον παθόντα και συνελήφθη.

Στις 15-01-1997 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ειδικής Μεταχείρισης Ανηλίκων, κατηγορούμενος για «Κλοπές κατ’ εξακολούθηση». Ειδικότερα, κατελήφθη απόαστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, να περιφέρεται στην περιοχήτης Ομόνοιας και να στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων. Εν συνεχεία από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε διαπράξει πλήθος κλοπών. Από τον Εισαγγελέα δεν ζητήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του, πλην όμως κρατήθηκε για να απελαθεί.

Στις 20-05-1997 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου “Περί Αλλοδαπών”, καθώς στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και παραμονή του στη χώρα. Ακόμη, κατά την προανάκριση πρόκυψε πως είχε τελέσει δύο διαρρήξεις σε οικίες, εκ των οποίων η μία απόπειρα.

Στις 04-08-1997 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, για «Πλαστογραφία» και παράβαση του νόμου «Περί Όπλων». Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο στον Λιμένα Πατρών
κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι, ένα πιστόλι και πλαστό διαβατήριο.

Την 08-08-1997 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Α.Τ Άνω Πατησίων, κατηγορούμενος για «Απόδραση κρατουμένου». Στις 02-08-2005 συνελήφθη από το Β΄ Α.Τ Πειραιά, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου «Περί Αλλοδαπών», διότι στερείτο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, την 03-08-2005 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά, για «Ψευδή Ανωμοτί Κατάθεση», «Απόδραση Κρατουμένου». Ειδικότερα, οδηγήθηκε στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Δυτικής Αττικής,στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στους Αστυνομικούς. Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της Υ.Μ.Δ. Αθηνών.

Την 29-09-2005 συνελήφθη Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, για να απελαθεί, σύμφωνα με τις Διατάξεις του Ν. 3386/05 «Περί Αλλοδαπών», για «Λόγους Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας».

Την 13-09-2008 σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας για «Απόπειρα Ανθρωποκτονίας» και παράβαση του νόμου «Περί Όπλων» καθώς μετά από διαπληκτισμό που είχε με άτομο για προσωπικές διαφορές, τον προσέγγισε σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού τον χτύπησε με όπλο στο κεφάλι, τον πυροβόλησε στον μηρό και εξαφανίστηκε.

Την 16-09-2008 συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πατρών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία, κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και είσοδος στη Χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης του 9ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε εκτέλεση αυτού προφυλακίστηκε στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Την 29-04-2020 συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καμινίων – Νέου Φαλήρου, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του ΣΤ’ Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Πειραιά, για «Πλαστογραφία» και «Λαθρεμπορία».

Την 01-11-2021 σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου «Περί Όπλων» καθώς σε γενόμενο Αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι”.

Σε ο,τι αφορά στον τρίτο συλληφθέντα όπως αναφέρεται

Όπως αναφέρθηκε και στο ποινικό παρελθόν του ενός εκ των συλληφθέντων, ο συγκεκριμένος, ήταν αυτός που «ενθάρρυνε» την δολοφονία του Αλβανού πρώην Αστυνομικού , η οποία παραγγέλθηκε από τον έτερο Αλβανό. Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε και σε βάρος του Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης,δυνάμει του οποίου συνελήφθη την 12-08-2019 από το Τμήμα Αναζητήσεων της Δ.Α.Α./Υ.ΑΝ.Α.Τ, προφυλακίστηκε με σκοπό την έκδοση του στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, αλλά αποφυλακίστηκε την 04-10-2019”. Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα – protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.