Νέα στοιχεία για τη σπείρα που έκλεβε ηλικιωμένους στα νότια προάστια
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για τη διερεύνησης του εύρους δράσης εγκληματικής ομάδας που εξάρθρωσε την 25-5-2022 και κατόπιν της δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών της μελών της, βάσει Εισαγγελικής Διάταξης, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 11 περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων με τον ίδιο τρόπο δράσης στις περιοχές Βούλας, Βάρης, Γλυφάδας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Δάφνης και Χαλανδρίου.

Το επιπλέον παράνομο όφελος της εγκληματικής ομάδας από την διάπραξη των κλοπών υπερβαίνει τις 177.000 ευρώ.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων και η οποία εξαρθρώθηκε την 25-5-2022, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα κατά την επιστροφή στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους. Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην οικίες του παθόντων, κάποια της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ παράλληλα οι άλλοι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την προαναφερθείσα μεθοδολογία.Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

  1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα την 5-8-1991 στην Αθήνα,
  2. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΙΑΜΑΝΤΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Ερασμίας, γεννηθέντα την 22-9-2002 στην Αθήνα,
  3. ΡΑΜΟ Αθανάσιο του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 17-10-1986 στο Βόλο Μαγνησίας,

Και το μη συλληφθέντα

ΣΤΕΦΑΝΗ Άγγελο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-6-1978 στην Αθήνα.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Κωνσταντίνος
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Χρήστος
ΡΑΜΟΣ Αθανάσιος
ΣΤΕΦΑΝΗΣ Άγγελος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.