Κορώνα – γράμματα παίζουν τη ζωή τους οι πεζοί στη Λεωφόρο Αργυρουπόλεως (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν οι πεζοί στη λεωφόρο Αργυρουπόλεως, επισημαίνει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης. Τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα και οι πεζοί αναγκάζονται να περπατούν στη λεωφόρο, δίπλα από τα αυτοκίνητα. Δείτε την ανακοίνωση:

Αυτή είναι η κατάσταση, χωρίς καμία υπερβολή, σε μια από τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες στο δήμο μας με μήκος 1500 μ., που χωρίζει ουσιαστικά την Πάνω Αργυρούπολη από τον υπόλοιπο δήμο.

Η απόπειρα να τη διασχίσει πεζός προς ή από τα σχολεία, υπηρεσίες, αθλητικό κέντρο ή ακόμα τη τοπική αγορά, έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού σε παραπάνω από 15 σημεία είναι εντελώς κατειλημμένη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ξεχειλισμένους κάδους, κλαδιά, ογκώδη, μέχρι και βάρκα είναι παρατημένη για χρόνια, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πεζοί να κατέβουν στο οδόστρωμα.

Τα ατυχήματα πλέον είναι συχνότατα ενώ το ανώτερο όριο ταχύτητας (50 km/h) παραβιάζεται ειδικά τις νυχτερινές ώρες, χωρίς κανείς να παίρνει μέτρα.



Οι διαβάσεις πεζών φαίνεται να χρειάζονται επανασχεδιασμό αφού οι 4 σε όλο το μήκος (Επτανήσου, 8ο δημ., Δ. Ακρίτα, Ανεξαρτησίας) δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα συχνά – πυκνά να αναγκάζονται οι πεζοί να διέρχονται από άλλα πολύ επικίνδυνα σημεία.

Η μοναδική υπόγεια διάβαση στο ύψος της Ανεξαρτησίας παραμένει αφρόντιστη και μισοσκότεινη.

Γενικότερα το πρόβλημα της κίνησης των πεζών από και προς την πόλη πάνω από την Αργυρουπόλεως, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο που θα αμβλύνει τις συνέπειες του “τοίχους” που έχει δημιουργήσει η λεωφόρος.

Μέχρι να υλοποιηθεί η παρέμβαση που σχεδιάζεται για πεζοδρόμια και φωτισμό στην Αργυρουπόλεως, που μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, επιβάλλεται να φροντίσει η δημοτική αρχή να ελευθερώσει τα πεζοδρόμια, να φροντίσει κάδους, σκουπίδια και ογκώδη, να συνεργαστεί με τους συναρμόδιους φορείς (περιφέρεια, τροχαία κ.α.) για τη βελτίωση της κατάστασης και την ασφάλεια των πεζών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.