Η υπόθεση του Διονύση Αχτύπη που έχει εξαφανιστεί εδώ και 9 χρόνια, από τον Άλιμο (VIDEO)




Ο Διονύσης Αχτύπης χάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013,  σε ηλικία 38 χρόνων όταν έφυγε από το σπίτι του, στον Άλιμο. Στη μητέρα του είπε ότι θα ταξίδευε  στο Όσλο  της Νορβηγίας και πως θα έμενε στο σπίτι μιας φοιτήτριας φίλης του.  Από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του από το «Τούνελ», φίλος τηλεθεατής που κατοικεί στη Νορβηγία, επικοινώνησε με την εκπομπή και υποστήριξε πως τον είχε δει στο Όσλο.

Άμεσα ενημερώθηκε από την εκπομπή η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας και παρά το προχωρημένο της ώρας, η πρόεδρος Κυριακή Παπαδοπούλου-Σαμουέλσεν, πραγματοποίησε μια πρώτη έρευνα.

Δυστυχώς κανείς δεν αναγνώρισε τον Διονύση από τις φωτογραφίες, δεν υπάρχει καταχώρηση στον νορβηγικό τηλεφωνικό κατάλογο, ούτε στο μητρώο της κοινότητας.



Ο Διονύσης εργαζόταν σαν ορκωτός λογιστής και πραγματοποιούσε ελέγχους για λογαριασμό της εταιρείας του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λίγο καιρό πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Την ημέρα που χάθηκε, η μητέρα του είδε ότι είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο, αλλά δεν πρόσεξε τον προορισμό. Ο Διονύσης είχε καλέσει ταξί για να πάει στο αεροδρόμιο και έφυγε από το σπίτι στις  6 το πρωί. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε.

Μαζί του δεν πήρε κινητό τηλέφωνο, κλειδιά, αλλά ούτε και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Έφυγε για ένα καλύτερο μέλλον και χάθηκε…

Από την παραλία του Καλαμακίου, αγαπημένο χώρο άθλησης και χαλάρωσης του αγνοούμενου, η μητέρα του Ρένα Στυλιανίδη μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ».

Ανέφερε πως ο γιος της αγαπούσε ιδιαίτερα την κολύμβηση και το πόλο στα οποία είχε διακριθεί. Έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα και στα φοιτητικά του χρόνια είχε φτιάξει με φίλους ένα μουσικό γκρουπ το «Zero» και έδιναν συναυλίες.

Ο Διονύσης Αχτύπης είχε σπουδάσει οικονομικά,  ήταν ιδιαίτερα μελετηρός και αγαπούσε την ιστορία.

Στην αρχή η μητέρα του δεν ανησύχησε που δεν είχε νέα, γιατί από καιρό ο Διονύσης της έλεγε ότι ήθελε να φύγει από τη χώρα,  για να βρει ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον κάπου αλλού. Πίστευε πως το Όσλο θα του έδινε τις ευκαιρίες που ζητούσε και της είχε πει πως θα τον φιλοξενούσε μια 25χρονη φίλη του Ελληνίδα,  με το όνομα Αλεξάνδρα, που σπούδαζε και έμενε εκεί.

«Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν έφυγε από την Ελλάδα»

Όταν η  μητέρα του αγνοούμενου πήγε αρχικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ασφαλείας να καταθέσει τη δήλωση εξαφάνισης του γιου της, οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν μπορούν να τη βοηθήσουν αφού ήταν ενήλικας.

Εκείνη επέμεινε,  τους έδειξε ότι στοιχεία είχε στο σπίτι και τη δεύτερη φορά τον κατέγραψαν ως αγνοούμενο. Προσκόμισε στους αστυνομικούς ένα παλιό διαβατήριο του Διονύση που είχε λήξει το 2012, το απολυτήριο του στρατού,  την ταυτότητα του και άλλα έγγραφα.

Οι αστυνομικοί αφού διασταύρωσαν τα στοιχεία, διαπίστωσαν πως δεν είχε εκδοθεί νέο διαβατήριο και πως ήταν αδύνατο να είχε ταξιδέψει με την ταυτότητα στο εξωτερικό,  γιατί ήταν παλαιού τύπου.

«Προφανώς είναι στην Ελλάδα. Τώρα όλα τα σενάρια είναι πιθανά και όλα μπορώ να τα φανταστώ»,  τόνισε η μητέρα του.

Παρά το γεγονός ότι οι γονείς του Διονύση είχαν χωρίσει όταν εκείνος ήταν ενάμιση έτους, διατηρούσε σχέσεις με τον πατέρα του. Ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός με πολλούς φίλους και αξιαγάπητος.

«Δεν θέλω να τον ενοχλήσω ή να επέμβω στη ζωή του.  Μου αρκεί έστω κι ένα τηλεφώνημα, μια ένδειξη ότι ο Διονύσης υπάρχει στη ζωή  και είναι καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πηγή: anikolouli.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.