”Αλέξανδρος Υψηλάντης – Ο τελευταίος Πρίγκιπας” στο Ανοικτό Θέατρο στον Λόφο Πανί




“Για εμάς τους εφήμερους θνητούς, πρίγκιπα, η μόνη αιωνιότητα είναι η στιγμή. Και είναι προτιμότερο να την πιεις, παρά να την κλάψεις”. Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας) προς τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, όταν πάρθηκε η απόφαση για την έναρξη της Επανάστασης

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 8.30μμ  στο ανοικτό θέατρο στον Λόφο Πανί στον Άλιμο θα πραγματοποιηθεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, η παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Κασιμάτη “Αλέξανδρος Υψηλάντης – Ο τελευταίος Πρίγκιπας”, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μέσα από τις αναμνήσεις ανθρώπων που τον γνώρισαν, αλλά και από άγνωστα μέχρι πρότινος ντοκουμέντα, ο Πέτρος Κασιμάτης αποκαλύπτει τον πολυτάραχο βίο του πρίγκιπα που άναψε τη φωτιά της Επανάστασης του 1821. Η μυθιστορηματική πλοκή αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις μάχες στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, τους έρωτες, τις ίντριγκες της πολιτικής, τις δολοφονίες, τις δολοπλοκίες στον Μοριά, την απόρρητη αλληλογραφία των ισχυρών της Ευρώπης, τα ακριβά μυστικά του ξεσηκωμού, με στοιχεία που κόβουν την ανάσα.

Λίγο μετά τη μάχη στο Δραγατσάνι, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας και του πρώτου απελευθερωτικού στρατού της Ελλάδας, παραδίδεται στους Αυστριακούς. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει η σκληρή περίοδος της αιχμαλωσίας, που θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα την υγεία του, επισπεύδοντας το τέλος.



 Την παρουσίαση θα προλογίσει ο  Συγγραφέας- Σκηνοθέτης και  π.Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κ.Τάσος Λέρτας. Αναφορές στο έργο θα κάνει η Συγγραφέας Μαρία- Ευαγγελία Γυφτογιάννη.

Ανάγνωση κειμένων από το βιβλίο,  θα γίνει από τον  γνωστό ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη, ενώ την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά η  διακεκριμένη μαέστρος Stasy Koulouris  στο Πιάνο και ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος στο Όμποε.

Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση  με σημαντικούς συντελεστές, που θα  περιμένουν το αναγνωστικό κοινό σ αυτόν τον  ξεχωριστό χώρο,για να το να ξεναγήσουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της Ιστορίας .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.