Μαρίνα Αλίμου: Έναρξη κατασκευαστικών εργασιών το 2023




Από την έντυπη έκδοση της ΝαυτεμπορικήςΤης Τέτης Ηγουμενίδη – naftemporiki.gr

Έναρξη κατασκευαστικών εργασιών το 2023 «βλέπει» για δύο από τις μεγάλες αναπτύξεις της, τη Μαρίνα Αλίμου και το κτήμα Καμπά, η Reds (θυγατρική της Ελλάκτωρ).

Παράλληλα σχεδιάζει νέες αναπτύξεις σε όμορα με το SmartPark ακίνητα και μελετά την αξιοποίηση της έκτασης στις Γούρνες Ηρακλείου, η οποία θα περάσει στην κατοχή της έπειτα από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Reds χθες ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της, ύψους 36 εκατ. ευρώ, με στόχο να πετύχει καλύτερο επιτόκιο και ευνοϊκότερους όρους. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται και η επέκταση του δανεισμού της προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αναπτύξεις της εταιρείας. Σύμφωνα επίσης με όσα είπε o κ. Κωνσταντινίδης στους μετόχους της:



Στο έργο ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου, η Reds υλοποιεί τις υποχρεώσεις που αφορούν τη σύμβαση μελέτης και κατασκευής. Η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή αναγκαίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ώστε να προχωρήσει στην έκδοση των οικοδομικών αδειών που απαιτούνται για την έναρξη των εργασιών το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικές εικόνες – “Η μαρίνα Αλίμου θα είναι το στολίδι της Ευρώπης

Για το Cambas Project, επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, στην περιοχή Κάντζα του δήμου Παλλήνης, έπειτα από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος   για την πολεοδόμηση, επικαιροποιήθηκε το Βusiness Plan και ολοκληρώνεται το Master Plan. Θα ακολουθήσει η έκδοση των οικοδομικών αδειών ώστε να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες το 2023, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα 3 χρόνια. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους, πολιτιστικούς, εστίαση και άλλες χρήσεις.  

Το SmartPark στα Σπάτα συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ., από το οποίο προέρχονται κυρίως τα έσοδα της Reds, σήμερα είναι μισθωμένο κατά 98% και εντός του έτους θα φθάσει το 100%. Η Reds εξετάζει την αγορά οικοπέδων (από εταιρίες του ομίλου Ελλάκτωρ αλλά και τρίτων) που βρίσκονται περιμετρικά του πάρκου και σχεδιάζει συμπληρωματικές αποδοτικές δράσεις που θα αυξήσουν και την επισκεψιμότητα του Εμπορικού Πάρκου.

Για το νεότερο απόκτημα της Reds, το παραθαλάσσιο ακίνητο, 345.567 τ.μ., 13 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου Κρήτης, (πρώην αμερικανική βάση στην περιοχή Γούρνες) βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταβίβαση του ακινήτου από το ΤΑIΠΕΔ (δημιουργία εταιρείας – οχήματος, SPV) και προχωρούν οι διαδικασίες σύνταξης του Business Plan και Master Plan.

Το project που έχει χαρακτηριστεί και ως «Μικρό Ελληνικό», λόγω των ομοιοτήτων με την επένδυση στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καζίνο, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, συνεδριακό – εκθεσιακό κέντρο, εμπορικά κέντρα, μαρίνα, ελικοδρόμιο κ.λ.π.

Για το οικόπεδο – κτήριο γραφείων στην Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα η Reds  λόγω της μακρόχρονης δέσμευσης του έχει καταθέσει αγωγές κατά του Δημοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονομική αποζημίωσή της και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αρμοδίων αρχών για την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Η διοίκηση της εταιρείας είπε χθες ότι έχει   διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η απαλλοτρίωση.

Στη Ρουμανία η θυγατρική της Ελλάκτωρ διαθέτει οικόπεδο – κτηριακό συγκρότημα μικτής χρήσης στην περιοχή Splaiul Unirii του Βουκουρεστίου. Βρίσκεται σε νομική διεκδίκηση αποζημίωσης για την καθυστέρηση πολεοδόμησης από το Δήμο Βουκουρεστίου. Εξετάζονται παράμετροι αξιοποίησής του, ενώ αγοράστηκε όμορο οικόπεδο έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ με τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην προαναφερόμενη γειτονική χώρα η Reds διαθέτει και οικόπεδο στην περιοχή Straoulesti Baneasa του Βουκουρεστίου στο οποίο θα κατασκευαστεί οικιστικό συγκρότημα 72 διαμερισμάτων. Για τα ακίνητα στη Ρουμανία βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με συν-επενδυτές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.