12 συγκλονιστικές προβολές με θέμα τη Σμύρνη




Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός ετοίμασε μια σειρά από προβολές εξαιρετικών ταινιών με θέμα της Σμύρνη και τη Μικρά Ασία. Τιμούμε τις αλησμόνητες πατρίδες με μια σειρά από πολύ προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες.

Εκτός από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες που συγκέντρωσαν στο παρελθόν πλήθος κοινού και μερικές από αυτές τις βλέπουμε και τις ξαναβλέπουμε όλοι με συγκίνηση και νοσταλγία, όπως Η Ρόζα της Σμύρνης,η Πολίτικη Κουζίνα, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Επαναφέρουμε λοιπόν μερικά διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου που ξεφυλλίζουν την
τραγική αυτή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, όπως το 1922 του Νίκου Κούνδουρου, το Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη και ο Ελευθέριος Βενιζέλος του Παντελή Βούλγαρη, όλα, με μια σειρά εκλεκτών ηθοποιών και συγκλονιστικές ερμηνείες.
Επίσης για πρώτη φορά προβάλλεται εκτός μεγάλων αιθουσών η μεγάλη παραγωγή της Μιμής Ντενίση, Σμύρνη μου Αγαπημένη.
Σας περιμένουμε στο Άλσος της πόλης μας, να ταξιδέψουμε στη Σμύρνη του παρελθόντος, να νοσταλγήσουμε, να θυμηθούμε, σε μια σειρά από βραδιές αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.