1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας στο The Ellinikon Experience Park




Ένα μέλλον πιο βιώσιμο για όλους μας καλεί να φανταστούμε και να συν-δημιουργήσουμε, το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας (1st Greece New European Bauhaus) που φιλοξενείται στο The Ellinikon Experience Park. Ένα μέλλον με κύριους άξονες τη βιωσιμότητα, τη συμπερίληψη και την ομορφιά, που γεφυρώνει την επιστήμη και την τεχνολογία, με τον πολιτισμό και την τέχνη. Το φεστιβάλ με θέμα «ECO-δομώντας το Μέλλον» αποτελεί ένα νέο ετήσιο θεσμό του οποίου ηγείται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το World Human Forum και το Convergences Greece Forum, σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development.

Το Experience Park που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ, είναι το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης του Ελληνικού που παραδόθηκε στους πολίτες το Δεκέμβριο του 2021. Αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού που αλλάζει το αστικό τοπίο, αντικατοπτρίζοντας στην πράξη πως οι βασικές αρχές της βιωσιμότητας και της συμπερίληψης, εισάγουν ένα νέο, καλύτερο τρόπο ζωής για όλους. Σε μια έκταση πάνω από 70 στρέμματα, με περισσότερα από 600 δέντρα και 80.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, και με διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το διαδραστικό σιντριβάνι, το χώρο υπαίθριας άθλησης, τη πιο συναρπαστική παιδική χαρά στην Ελλάδα και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, οι επισκέπτες ζουν ξεχωριστές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές κοντά στη φύση.

Για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ, θα δημιουργηθούν μέσα στο Experience Park καινοτόμες υποδομές που θα αντιπροσωπεύουν τους άξονες του N.E.B.: Όμορφο, Βιώσιμο, Συμπεριληπτικό.

Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα από ομιλίες, δρώμενα και θεματικά εργαστήρια που καλύπτουν σημαντικούς τομείς της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, όπως η Αρχιτεκτονική, η Εκπαίδευση, η Τέχνη, η Τεχνολογία και ο Τουρισμός. Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ που θα ανοίξει με χαιρετισμό από τις Βρυξέλλες και την Ursula von der Leyen, περιλαμβάνει ομιλίες στους τομείς του περιβάλλοντος, της αστικής ανάπτυξης, του τουρισμού και της αειφορίας, από σημαντικά πρόσωπα της εγχώριας και της διεθνούς κοινότητας, όπως η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (President & co-founder World Human Forum, NEB High Level Roundtable), o Οδυσσέας Αθανασίου (Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development), η Antoinette Nassopoulos Erickson (Αρχιτέκτων, Senior Partner Foster + Partners) και πολλοί άλλοι, καθώς και κυβερνητικούς εκπροσώπους. 



H δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει θεματικές συνεδρίες που αφορούν στη δημιουργία πιο πράσινων πόλεων, το ρόλο του Τουρισμού, τις δυνατότητες που προσφέρει η Εκπαίδευση, την αξιοποίηση της Μόδας και του σχεδιασμού αντικειμένων για τη δημιουργία ενός καλύτερου τρόπου ζωής και τη βελτίωση των υφιστάμενων κτιρίων, διατηρώντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομιά.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας για τις δύο πρώτες ημέρες, πραγματοποιώντας δωρεάν την εγγραφή σας εδώ https://www.eventora.com/en/Events/bauhaus .  

Στις 11 και τις 12 Ιουνίου το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για όλους και το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τον καινοτόμο θόλο του “Cell of Life”, ένα τεχνολογικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο και κέντρο περιβαλλοντικής αναγέννησης, καθώς και τα εκθεσιακά περίπτερα σημαντικών οργανισμών. Παράλληλα, θα υπάρχουν μουσικά δρώμενα και προβολές, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα δρώμενα, μπορείτε να επισκεφθείτε:

Το Experience Park λειτουργεί καθημερινά από το πρωί στις 10:00 έως τις 23:00 το βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν. Η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

Website: experiencepark.theellinikon.com.gr

Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/

Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon

Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.