Φονικό για τα κτήματα: Παραδόθηκε ο δράστης




Λίγο μετά τις 11 το πρωί παραδόθηκε στις αρχές ο 44χρονος δράστης που φέρεται να σκότωσε τον 22χρονο Κώστα στο χωριό Αργουλιό του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 44χρονος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του εμφανίστηκε ενώπιον του αστυνομικού τμήμα Ρεθύμνου.

Μάλιστα, ο ίδιος παρέδωσε και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο Κώστα έξω από το σπίτι της αδερφής του.

Το βράδυ της Δευτέρας ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.



Ο κατηγορούμενος, μετά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι και την απολογία του.

Πρώτα θα βαφτιστεί το παιδί και μετά θα γίνει η κηδεία

Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Αργουλιό στον Μυλοπόταμο εξαιτίας του νέου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία με θύμα τον 22χρονο Κώστα ο οποίο έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό με δράστη τον 44χρονο γείτονά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σήμερα ο ιατροδικαστής αναμένεται να διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή του 22χρονου ενώ αμέσως μετά η σορός του θα παραδοθεί στην οικογένειά του προκειμένου να τελεστεί η κηδεία.

Ωστόσο, η οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει και το έθιμο που ορίζει πως πριν την κηδεία θα πρέπει να έχει τελεστεί η βάφτιση του μόλις ενός μήνα μωρού του άτυχου άνδρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρώτα θα γίνει η βάφτιση και μετά και θα κηδευτεί ο 22χρονος.

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης από το νέο έγκλημα που σημειώθηκε χθες στο χωριό Αργουλιό του δήμου Μυλοποτάμου.

Ο 22χρονος Κώστας έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια της αδερφή τους καθώς δέχθηκε πυρά από το χέρι ενός 44χρονου με τον οποίον είχαν διαφορές.

Λίγες ώρες μετά το έγκλημα η αδερφή του, ανάρτησε στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, μία μαντινάδα αλλά και ένα σπαρακτικό μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπροστά στα μάτια μου, αφαίρεσαν την ζωή σου»!

Η μαντινάδα:

«…Σαν σήμερα το σπίτι μας, ο Χάρος το αδειάζει, μα ‘μες στο χώμα γίνηκες, χρυσός που δεν σκουριάζει… Αδερφέ μου».

Το σπαρακτικό μήνυμα:

«ΓΙΑΤΙ? ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ .ΓΙΑΤΙ?…

…..Σε ειχε βοηθήσει πολλές φορές η παναγία σήμερα όμως που γιόρταζε η χάρη τις όχι Αδερφέ μου ..που είσαι ;; και ο Στέλιος μας περιμένει την μηχανή που ‘του ταξες ….τώρα ποιος θα ‘του την πάρει

ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ….Πως θα ‘του το πώ οτι δεν θα σε ξαναδεί να δεί το θείο του την αδυναμία του .( πως που μπροστά στα μάτια μου σου αφαίρεσαν την ζωή σου Αδερφέ μου …

Που δεν σε άφησαν Αδερφέ μου να χαρείς τον γιο σου … που δεν σε άφησαν να χαρείς τίποτα. …..

Τίποτα δεν χάρηκες.

Η ψυχή σου όμως θα ηρεμίσει ….

…12.06.2022….

Καλό παράδεισο Αδερφέ μου»

Το χρονικό του φονικού

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής σε κεντρικό δρόμο του χωριού όταν οι δύο άνδρες, θύμα και δράστης συναντήθηκαν τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι πιάστηκαν και στα χέρια.

Και ενώ όλοι θεώρησαν το συμβάν λήξαν με τον 44χρονο δράστη να φεύγει λίγο αργότερα επέστρεψε στο σπίτι της αδελφής του 22χρονου όπου γινόταν κοινωνική εκδήλωση και τον πυροβόλησε 4 φορές.

Επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης από τους συγγενείς του θύματος ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

ο 22χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατο του.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις αστυνομικές αρχές, αμέσως μετά το φονικό τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Φονικό για τα κτήματα

Οι δύο άνδρες είχαν εδώ και καιρό διάφορες και είχαν συχνά λογομαχίες και διαπληκτισμούς.

Αυτό που ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. του Ρεθύμνου που χειρίζονται την υπόθεση είναι εάν οι διαφορές τους ήταν κτηματικές ή υπήρχε και κάτι άλλο που χώριζε τους δύο άνδρες.

Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το άγριο φονικό ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα έχει βληθεί σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία. Πηγή: cretapost.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.