Την Αλβανία και όχι τη Μύκονο είχαν προορισμό τα λιοντάρια και η τίγρης




Αρχικά η εικόνα των δύο λιονταριών στα μικρά κλουβιά τους, στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό (εικόνα θλιβερή έτσι και αλλιώς) που δημοσίευσε η ΕΡΤ συνοδευόταν από την πληροφορία ότι τα πανέμορφα αυτά ζώα είχαν προορισμό τη Μύκονο, μια πληροφορία που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων καθώς δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζωολογικός κήπος στο νησί και ότι αυτή την περίοδο δεν δραστηριοποιείται κάποιο τσίρκο εκεί, θεωρήθηκε ότι τα δύο λιοντάρια και η τίγρης θα χρησιμοποιηθούν ως ατραξιόν σε κάποιο πάρτι. Και όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε σάλος αντιδράσεων, με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη να ζητά και επέμβαση εισαγγελέα.

Γιατί τα λιοντάρια ενώ είχαν προορισμό την Αλβανία μπήκαν στην Ελλάδα
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στο iefimerida o Προϊστάμενος του Τελωνείου Ευζώνων, Γιάννης Καρακασίδης τα τρία αυτά πανέμορφα άγρια ζώα που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από τη Σλοβακία δεν είχαν προορισμό τη Μύκονο αλλά την Αλβανία αλλά πέρασαν αναγκαστικά από την Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει σε όλα τα συνοριακά σημεία κτηνιατρικός έλεγχος, που απαιτούνταν σε αυτή την περίπτωση. Ετσι, αναγκαστικά χθες το πρωί μπήκαν για λίγο στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα και στη συνέχεια βγήκαν από τους Ευζώνους.

«Ηταν μια εξαγωγή από Σλοβακία προς Αλβανία, μπήκε σε εμάς από Προμαχώνα και βγήκε από Ευζώνους και όλη αυτή η διαδρομή γίνεται γιατί δεν υπάρχει κτηνιατρικός έλεγχος σε όλα τα συνοριακά και έπρεπε να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία. Για αυτό μπήκαν από Προμαχώνα και βγήκαν από εμάς (σσ Ευζώνους) χθες το πρωί με προορισμό Αλβανία. Εχουν ήδη φθάσει στην Αλβανία φαντάζομαι. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα χαρτιά. Από εμάς βγήκε ένα φορτηγό με διασάφιση εξαγωγής από Σλοβακία προς Αλβανία. Εγινε ο κτηνιατρικός έλεγχος από τους κτηνιάτρους του ΣΥΚΕ Ευζώνων και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα». Πηγή: iefimerida.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.