Ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει Γιορτή Ζωής στις 25 Ιουνίου




Μία ακόμη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία και, παράλληλα, ενημέρωση και εγγραφές δοτών για προσφορά μυελού των οστών ! Προσφορά ανεκτίμητης αξίας, που σώζει ζωές. Με απολύτως ασφαλή τρόπο και πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Γλυφάδας προχωρεί σε άλλη μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, στην έναρξη της πρώτης θητείας του Γιώργου Παπανικολάου, για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας.

«Η εθελοντική αιμοδοσία στην οποία προχωρεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Δήμος Γλυφάδας, καθώς και η ενημέρωση που θα γίνει φέτος από τον Σύλλογο ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ για ενημέρωση και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, είναι δύο εξαιρετικά σημαντικές δράσεις, ανεκτίμητης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες θα ανταποκριθούν και πάλι, όπως κάθε φορά σε αντίστοιχες δράσεις. Σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα προσωπικά για την έμπρακτη αλληλεγγύη, την ευαισθησία, την ανθρωπιά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Κάθε αιμοδοσία για εμάς είναι συμβολικά μια Γιορτή Ζωής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι που φέτος θα πραγματοποιηθεί και η παράλληλη δραστηριότητα του Συλλόγου ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ με σκοπό την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών που θα συνεισφέρουν στη θεραπεία των συνανθρώπων μας οι οποίοι πάσχουν από νοσήματα του αίματος, όπως λευχαιμίες, απλαστικές αναιμίες και άλλα. Η προσφορά σας θα σώσει ζωές», υπογραμμίζει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που έχει τον συντονισμό της δράσης. Η αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, καθώς και η ενημέρωση και οι εγγραφές δοτών από τον Σύλλογο ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ θα διενεργηθούν στο κτίριο του Δημαρχείου (Άλσους 15, Γλυφάδα), το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Προσοχή:



Για την αποφυγή συνωστισμού οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας, 210 9647021, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι (κυρία Ψαρρού).

Για να δώσετε αίμα θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας. Επίσης, θα πρέπει να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και την ημέρα της αιμοδοσίας να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό. Όλοι οι αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο χώρο θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Το προσωπικό της αιμοδοσίας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Δήμου έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας. Η συμμετοχή σας κρίνεται σημαντική, λόγω της πολύ μεγάλης έλλειψης αίματος που υπάρχει αυτό το διάστημα και των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει με τις τρέχουσες συνθήκες.

Όσον αφορά στα εμβόλια, από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) τονίζεται ότι εάν κάποιος αιμοδότης εμβολιαστεί και δεν του παρουσιαστεί κάποιο σύμπτωμα στο πρώτο 24ωρο, μπορεί την επόμενη ημέρα να δώσει αίμα κανονικά. Εάν του παρουσιαστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα, μπορεί να δώσει αίμα επτά ημέρες μετά το πέρας των συμπτωμάτων. Αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.