Ηχηρή παραίτηση στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Την παραίτησή της από πρόεδρος του σωματείου «Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης», υπέβαλε η Πρόεδρος Κοινότητας Ελληνικού, Ελένη Κορίλλη. Στην επιστολή παραίτησης κάνει λόγο για παρεμβάσεις μη μελών που με τη συμπεριφορά τους απαξίωναν το έργο του σωματείου. “Η φιλοζωία δεν είναι επένδυση οικονομική ή εργασιακή, δεν έχει πολιτική χροιά, δεν προσδίδει κοινωνική αίγλη ούτε προεκλογικό πυροτέχνημα” αναφέρει μεταξύ άλλων. Δείτε αναλυτικά:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Υποβάλλω την παραίτησή μου από πρόεδρος του σωματείου «Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης». Είναι γνωστό ότι όταν βλαστήσουν τα σπαρτά και δώσουν καρπό τότε φαίνονται και τα ζιζάνια. Από σήμερα είμαι μια φιλόζωη πολίτης του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και μόνο αυτό χωρίς τη θέση και τις αρμοδιότητες της προέδρου του σωματείου.

Άλλωστε από μικρό παιδί βοηθούσα και έσωζα ζώα ακούραστα και χωρίς διακρίσεις. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω χωρίς τα ζιζάνια της ζήλιας και της υποκρισίας δίπλα μου, να προσπαθούν να εκμηδενίσουν το έργο μου.



Η φιλοζωία δεν είναι επένδυση οικονομική ή εργασιακή, δεν έχει πολιτική χροιά, δεν προσδίδει κοινωνική αίγλη ούτε προεκλογικό πυροτέχνημα και κυρίως δεν αντιμάχεται αναίτια και αδικαιολόγητα την ακούραστη διάθεση ενός ανθρώπου να προσφέρει. Οι συνοδοιπόροι όταν δεν μπορούν να φτάσουν αυτόν που περπατά μπροστά δεν τον χτυπούν πισώπλατα αντίθετα του ζητάνε να τους τραβήξει. Αυτό ορίζει η δική μου ηθική και γι’ αυτό συνεχίζω τον δικό μου μοναχικό δρόμο και όπου μπορώ θα προσφέρω βοήθεια.

Η ανεξαρτησία του σωματείου δοκιμάζεται διαρκώς από την έμμεση παρέμβαση μη μελών οι οποίοι χειραγωγούν απόψεις δημιουργώντας ψευτοδιλλήματα. Το σωματείο στο διάστημα της θητείας μου έκανε μεγάλο έργο με ελάχιστη βοήθεια. Ορισμένοι όμως δεν θέλουν να το δουν και το απαξιώνουν. Ο πολιτισμός ενός τόπου δεν φαίνεται μόνο από τις πολιτιστικές φιέστες, τους χορούς και τα πανηγύρια αλλά και από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα αδύναμα πλάσματα, στα ζώα και στους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστώ πολύ όσους με στήριξαν και θα τους παρακαλέσω να συνεχίσουν να δίνουν ψυχή και σώμα στη φιλοζωία.

Με εκτίμηση,

Ελένη Κορίλλη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.