Δρομολογείται Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο




Μια πάγια επιδίωξη και της τωρινής, αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον Διονύση Χατζηδάκη, παίρνει σάρκα και οστά, χάρη στις ταχείες και συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και του οράματος του ευπατρίδη εφοπλιστή και Προέδρου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΥΚΛΩΨ» κ. Αναστασίου – Άρη Θεοδωρίδη.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την συνάντηση εργασίας, με θέμα τη δημιουργία του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο, στην περιοχή του Φλοίσβου, που πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και στελέχη του Δήμου.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η συνδρομή του Δήμου στην υλοποίηση του έργου.

Στόχος της ανέγερσης του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης Παλαιού Φαλήρου, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου, όπου θα αναδεικνύεται η διαχρονική σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα, θα προβάλλεται η ναυτική ιστορία και η τέχνη του λαού μας στο πολεμικό αλλά και το εμπορικό ναυτικό, η παράδοση και το μέλλον της ελληνικής ναυτοσύνης και, γενικότερα, η στενή σχέση του Έλληνα με το υγρό στοιχείο, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.



Το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή του Φλοίσβου, εκεί όπου σταθμεύουν ιστορικά πλοία της χώρας μας, όπως το «Αβέρωφ», το «Βέλος» και η αρχαία τριήρης «Ολυμπιάς».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.