Ακτή Βουλιαγμένης: Δεν ισχύουν οι τιμές που ανακοίνωσε ο Δήμος – Κανονικά η συναυλία Μαραβέγια




Τις παλιές αυξημένες τιμές εισόδου εξακολουθούν να πληρώνουν όσοι πηγαίνουν για μπάνιο στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρά τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής για μειώσεις και την τοποθέτηση πινακίδας με τον τιμοκατάλογο που αποφάσισε η ΕΠΕΛΑΚ (Επιτροπή Ελέγχου Ακτών).

Η διεύθυνση της Ακτής δεν “υπάκουσε” στην απόφαση του δήμου ούτε για τις τιμές εισόδου ούτε και για τη συναυλία του Μαραβέγια που θα γίνει κανονικά στις 9 Ιουλίου (ο κόσμος αγοράζει εισιτήρια από τη viva), παρά την αντίθετη άποψη του δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει.

“Τρίχες. Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο. Σήμερα 26/06/22 ήρθα με γυναίκα και παιδί και πλήρωσα 15€ το άτομο στην Ακτή Βουλιαγμένης. Σε σχετική μου ερώτηση μου απάντησαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά” αναφέρει πολίτης για τις “μειώσεις” των τιμών που εξήγγειλε ο δήμος.

Η ανορθόγραφη πινακίδα με τον νέο τιμοκατάλογο που τοποθέτησε ο δήμος

“14:00 πήγα στην κεντρική είσοδο και δεν γνώριζαν τίποτα για την απόφαση και την σήμανση στο πεζοδρόμιο. Τους έδειχνα την φωτογραφία και μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα. Επίσης, ότι ισχύει ο τιμοκατάλογος που είχαν στα ταμεία” λέει ένας δημότης



“Καλή σας ημέρα, όχι μόνο δεν ισχύουν οι τιμές στην Ακτή Βουλιαγμένης, αλλά η κοπελίτσα που ήταν στο ταμείο με πρόσβαλε όταν της έδειχνα την βεβαίωση της κάρτας ανεργίας μου.
Ότι και αυτή ήταν άνεργη και ξέρει καλύτερα.
Επι 15’ περίμενα για μπω και το έκανε θέμα μπροστά στον κόσμο που έμπαινε, όπως και ο τσεκαδορος.
Μίλησα με την προϊσταμένη η οποία με πήγε στην γραμματέα όπου τελικά με το πήγαινε έλα έχασα 1 ώρα και μου είπαν απλά συγνώμη θα της κάνουμε παρατήρηση. Αυτά!”

“Εμείς πάντως 9:45 πληρώσαμε το μειωμένο εισιτήριο για δημότες 3Β €5 ανα άτομο για 2 παιδιά και 1 ενήλικο από την είσοδο στην Ωκεανίδα” λέει ένας άλλος δημότης που κανονικά αν ίσχυε η απόφαση του δήμου δεν θα έπρεπε να πληρώσει τίποτα!

Η ανακοίνωση του δήμου για τις νέες τιμές που δεν ισχύουν:

Μετά τη συνεδρίαση της ΕΠΕΛΑΚ (Επιτροπή Ελέγχου Ακτών) την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Κανονικό Εισιτήριο – Καθημερινές             7,50 €
  2. Κανονικό Εισιτήριο – Σάββατο, Κυριακές, Αργίες             8,50 €
  3. Μειωμένο Εισιτήριο (άνω των 65 ετών, παιδιά 6-15 ετών, φοιτητές με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας, πολύτεκνοι, στρατιώτες, άνεργοι, γκρουπ άνω των 14 ατόμων/ανά άτομο, μέλη αθλητικών συλλόγων (με την επίδειξη σχετικής κάρτας Ακτής Βουλιαγμένης): 3,50 € 
  4. ΑμεΑ (με επίδειξη σχετικής ταυτότητας) και ένας συνοδός ΑμεΑ Δωρεάν
  5. Παιδιά έως 6 ετών                                                                       Δωρεάν
  6. Συνοδός γκρουπ (ένα άτομο ανά 14 άτομα του γκρουπ) Δωρεάν
  7. Δημότες Δ.Ε. Βουλιαγμένης Δωρεάν

Για του δημότες της Δ.Ε. Βουλιαγμένης η ΕΠΕΛΑΚ αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν είσοδο, ενώ για τους δημότες των δημοτικών ενοτήτων Βάρης και Βούλας η είσοδός τους στην Ακτή Βουλιαγμένης κατά τη θερινή περίοδο του παρόντος έτους 2022 θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού αυτοκόλλητου επί της κάρτας του δημότη με εφάπαξ αντίτιμο ποσού 25 ευρώ.

Σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης αναρτήθηκαν ενδεικτικές πινακίδες με το νέο τιμοκατάλογο στις εισόδους της Ακτής από συνεργεία του Δήμου την Παρασκευή 24 Ιουνίου και στο εξής οι επισκέπτες της παραλίας καλούνται να καταβάλουν το αντίτιμο που αναγράφεται στις σχετικές πινακίδες.

Στη συνεδρίαση της ΕΠΕΛΑΚ της Τετάρτης, από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετείχαν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Διονύσης Γεωργουλόπουλος ενώ δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΕΤΑΔ παρά το γεγονός πως είχε προσκληθεί με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, καθώς μονομερώς, αυθαιρέτως και χωρίς νομική τεκμηρίωση απέχει συστηματικά από τη το όργανο το οποίο λειτουργεί από το 2001 μετά από συμφωνία Δημοσίου (ΕΟΤ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Βουλιαγμένης). Σκοπός της ΕΠΕΛΑΚ είναι να καθορίζει τις χρήσεις, το ωράριο λειτουργίας και τον τιμοκατάλογο των κλειστών ακτών κολύμβησης, με συμμετοχή (και πλειοψηφία) του Δήμου και των διαχειριστών των ακτών.

Η δήλωση Κωνσταντέλλου στον ΣΚΑΪ για την απαγόρευση της συναυλία του Μαραβέγια:



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.