Έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών/τριών του 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με μία μεγάλη έκθεση των εικαστικών τους έργων έκλεισε το φετινό σχολικό έτος για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Η έκθεση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων και στον προαύλιο χώρο του σχολείου, την Τετάρτη 15/6/22, παράλληλα με την καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


Παιδιά, γονείς και μέλη της σχολικής κοινότητας θαύμασαν τις δημιουργίες των παιδιών που αποτελούνταν από ατομικά ή ομαδικά έργα -ζωγραφιές, κολάζ και κατασκευές, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος των καλλιτεχνικών το έτος 2021-2022, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών κυρίας Νάνσυ Μπαλούτογλου.
Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν τις τοιχογραφίες που ζωγράφισαν έξω από τις τάξεις τους οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1 και Στ2 του σχολείου, με θέμα έργα μεγάλων καλλιτεχνών της μοντέρνας τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος «Όταν η μοντέρνα τέχνη γίνεται έναυσμα για παιδική δημιουργία».


Μέσα από το μάθημα των Εικαστικών τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την τέχνη, γνώρισαν νέα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, έμαθαν να ερευνούν, να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να δημιουργούν χωρίς φόβο και αναστολές, αλλά με άνεση και ενδιαφέρον.


Η κυρία Μπαλούτογλου, η οποία επιμελήθηκε της έκθεσης, ευχαριστεί τη Σχολική Επιτροπή ΒΒΒ , τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας κυρία Λένα Ψιλού για τη στήριξη της προσπάθειας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και κάθε γονέα ξεχωριστά για τη συνεργασία, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που είτε συνεργάστηκαν στις δράσεις είτε τις διευκόλυναν και , φυσικά, τα παιδιά, τα παιδιά που με τη δημιουργικότητά τους ομορφαίνουν και αλλάζουν τον κόσμο μας!



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.