Άλιμος: Αφιερωμένη στον Αλέκο Φασιανό η εικαστική έκθεση «Μαΐστορες»




Μία εξαιρετική εικαστική έκθεση με τίτλο «Μαΐστορες» εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου στον Δήμο Αλίμου. Το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης φιλοξενεί τους δασκάλους της ελληνικής ζωγραφικής από τις αρχές του περασμένου αιώνα ως τις μέρες μας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει τη συνέχεια της μοντέρνας και σύγχρονης ζωγραφικής μέσα από σπυδαίους πίνακες.

Κεντρική θέση ανάμεσα στα έργα έχει μια ιστορική σύνθεση του πρόσφατα χαμένου Αλέκου Φασιανού, την οποία είχε παρουσιάσει στην Μπιενάλε της Βενετίας (1972). Η Έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του. Τον Μάιο του 2018 είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου.
Τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα τον καλωσόρισε με λίγες αλλά ουσιαστικές κουβέντες η Αποστολία Σκλάβου, ενώ στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.
«Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά. Ο Κώστας Τσόκλης λέει ότι η τέχνη δεν είναι η ερώτηση αλλά η απάντηση. Άλλωστε η ζωή είναι ένα συνεχές ερωτηματικό και η ζωγραφική μέσω της εικόνας προσφέρει απαντήσεις στις ανησυχίες του κόσμου.

Τις δικές της απαντήσεις λοιπόν δίνει σήμερα και για τις επόμενες ημέρες η Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου καθώς σας συστήνεται και αποκαλύπτει το πρόσωπο της σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτή την εικαστική έκθεση. Λέω αποκαλύπτει το πρόσωπό της διότι σε αυτή την έκθεση οι περισσότερες δημιουργίες είναι έργα που ανήκουν στον Δήμο Αλίμου, δηλαδή σε όλους εσάς και ταυτόχρονα στις μελλοντικές γενιές της πόλης μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλίμου.
Για τους κορυφαίους εικαστικούς και τους πίνακες που φιλοξενούνται στο πολιτιστικό κέντρο μίλησε ο Ιστορικός Τέχνης και επιμελητής της Έκθεσης Γιώργος Μυλωνάς. Πηγή: Foni Tou Alimou

Η έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα αρχίσει κανονικά τη λειτουργία της από το Σάββατο 25 Ιουνίου, ενώ θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου.
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα με Παρασκευή, 6:30-8:30 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή, 11 π.μ.-1:30 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου: Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.