Τι είναι το vaping – Χόμπι ή μέθοδος διακοπής καπνίσματος




Γύρω στο 2006, τα προϊόντα ατμίσματος έκαναν την εμφάνιση τους στην Ευρώπη. Σταδιακά, τα ατμικά προϊόντα απέκτησαν εκατομμύρια υποστηρικτές σε παγκόσμια κλίμακα. Αν και υπάρχουν κάποιες χώρες που έχουν απαγορεύσει ή περιορίσει το τσιγάρο ατμού, η πλειοψηφία διάφορων χωρών στο εξωτερικό, όχι μόνο το επιτρέπει, αλλά και το προωθεί. Τι είναι όμως τα τσιγάρα ατμού; Οι περισσότεροι τα έχουν δει ευρέως και κάποιοι είναι ήδη ατμιστές. Σαφώς, και ο καθένας για τους λόγους του. Είναι γεγονός πως εκτός της οικονομίας που μπορείτε να κάνετε σε μηνιαία βάση, υπάρχει η ένδειξη βελτίωσης της υγείας, συγκριτικά πάντα με το παραδοσιακό τσιγάρο. Παρακάτω θα αναλύσουμε τι ακριβώς είναι το ατμικό τσιγάρο, εάν είναι μια μέθοδος διακοπής καπνίσματος ή απλά μια τάση της εποχή, ένα χόμπι:

1. Τι είναι το vaping

Το άτμισμα, ήρθε για να μείνει. Μπορεί να φαίνεται πως πρόκειται για ένα χόμπι, μια συνήθεια, μια διαδικασία ή ένα καθημερινό τελετουργικό. Όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως φαντάζουν, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Κατ’ αρχήν,  το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια ηλεκτρονική συσκευή όπου παράγεται ατμός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά αναπλήρωσης, τα οποία είναι εκείνα που προκαλούν τα διάφορα αρώματα ή γεύσεις. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής εκείνων με ή χωρίς νικοτίνη. Αυτό είναι στην κρίση και στις προτιμήσεις του κάθε ατμιστή με ποιο θέλει να ξεκινήσει και μπορεί να βρει στο διαδίκτυο πολλές πληροφορίες για αυτά στο αγαπημένο του vape store.

2.  Το άτμισμα ως μέθοδος διακοπής καπνίσματος



Το ατμό τσίγαρο προωθείται ήδη ως μια μέθοδος διακοπής καπνίσματος. Είναι αλήθεια πως το μεγαλύτερο ποσοστό πρώην καπνιστών που μετέβησαν από το ένα είδος στο άλλο δεν γύρισαν ξανά στο παραδοσιακό τσιγάρο. Στην Ελλάδα πιο συγκεκριμένα, αυτή η τάση έκανε δειλά την πρώτη της εμφάνιση πριν μερικά χρόνια, αλλά στο παρόν έχει βρει θερμούς υποστηρικτές και συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πλέον, υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά, πλήθος από συσκευές ατμίσματος σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Έτσι, είναι πολύ εύκολο πια να βρει κανείς ατμικά τσιγάρα στον τύπο που επιθυμεί μιας που υπάρχουν αρκετά μοντέλα, όσον αφορά τον σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

3. Πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Τα τσιγάρα ατμού έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως το ότι είναι μια οικονομική πρόταση ως υποκατάστατο νικοτίνης. Εάν κάποιος υπολογίσει πόσα χρήματα σπαταλάει τον μήνα καπνίζοντας, τα ατμικά προϊόντα έρχονται να δώσουν τη λύση. Το σχετικό κόστος, μειώνεται στο 1/3, ενώ ας μην ξεχνάμε πως τα τσιγάρα ατμού δεν περιέχουν τις βλαβερές ουσίες που βρίσκουμε στο τσιγάρο. Παράλληλα, η κοινωνική ζωή για έναν ατμιστή, άρει τους περιορισμούς σε σχέση με το κάπνισμα μιας που για το συγκεκριμένο υπάρχουν απαγορεύσεις για την χρήση του σε δημόσιους και κλειστούς χώρους. Το σημαντικότερο όμως, είναι πως παύετε να είστε δέσμιοι αυτής της συνήθειας και με τα ατμιστικά προϊόντα, αρχίζετε να ζείτε στο “παρόν”, δηλαδή παύετε να είστε εξαρτημένοι.

4. Τι συμβαίνει μετά τη διακοπή του καπνίσματος και την έναρξη του ατμίσματος

Με τα τσιγάρα ατμού θα δείτε βελτίωση σε πολλές καρδιοπνευμονικές λειτουργίες του οργανισμού σας. Μετά τη διακοπή καπνίσματος, εάν ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η πίεση σας θα επανέλθει στο φυσιολογικό, ενώ το κυκλοφορικό σύστημα θα αποσυμφορηθεί. Το ατμικό τσιγάρο, έχει αποδειχθεί πως δεν επηρεάζει αρνητικά τη υγεία γενικότερα, ενώ έρευνες που έγιναν σε πρώην καπνιστές αθλητές, έδειξαν πως βελτιώθηκαν οι επιδόσεις τους σταδιακά. Τα προϊόντα ατμίσματος, κυρίως εκείνα με την χρήση υγρών αναπλήρωσης χωρίς περιεκτικότητα νικοτίνης, δεν προκαλούν εθισμό, οπότε είναι περισσότερο ασφαλή. Επίσης, τα ατμικά τσιγάρα, είναι μια συνήθεια που είναι ευκολότερο να την διακόψετε, εφόσον το επιθυμήσετε μελλοντικά για τον ακριβώς παραπάνω λόγο.

Είναι δεδομένο πως τα ατμιστικά προϊόντα έχουν μέλλον, παρόλο που δεν είναι εγκεκριμένη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος. Τα τσιγάρα ατμού δεν είναι τυχαίο που οι πωλήσεις τους αυξάνονται ραγδαία και υπολογίζεται πως σε μια πενταετία θα ξεπεράσουν και εκείνες του κοινού τσιγάρου. Το vaping δεν είναι μόνο ένα χόμπι, αλλά μια συνήθεια που ήρθε να αντικαταστήσει μια άλλη, όχι μόνο απλά βλαβερή, αλλά που προκαλεί εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Έτσι, το ατμικό τσιγάρο θα συνεχίσει την εξέλιξη του ή καλύτερα την βελτίωση του, τόσο στην τεχνοτροπία όσο και στην ποιότητα του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.