Aκτή Βουλιαγμένης: Αντιδράσεις για το “χαράτσι” στα ΑμεΑ




(Aνακοίνωση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών ΒΒΒ Θάνος Ματόπουλος)

Η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. διαχειρίστρια της Ακτής Βουλιαγμένης και φέτος έδειξε την αποτρόπαια και ανάλγητη εισπρακτική πολιτικής της που στοχεύει στο χαράτσωμα των πολιτών Α.Μ.Ε.Α. (Ατόμων με ειδικές ανάγκες) που μέχρι πέρυσι ήταν δωρεάν. Κάθε χρόνο ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο διορισμένος διοικητής παρουσιάζει ξεκάθαρα την αντικοινωνική και μονομερώς εισπρακτική που πλήττει τους πολίτες, παραγνωρίζοντας ότι οι παραλίες αποτελούν ΚΟΙΝΟ Δημόσιο Αγαθό και Συνταγματικά η πρόσβαση και ανεμπόδιστη είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Στο όνομα δήθεν της τουριστικής ανάπτυξης, από την εποχή της χούντας ήδη, οι καλύτερες ακτές του Σαρωνικού περιφράχθηκαν και στη συνέχεια έγιναν αντικείμενο εντατικής ιδιωτικής εκμετάλλευσης.

Δεν είναι μόνο το απαράδεκτο ”χαράτσι” εισόδου που επιβάλλεται στους πολίτες για να τις επισκεφτούν, είναι και η υπερδόμηση νόμιμη και αυθαίρετη που υποβαθμίζει το παράκτιο μέτωπο. Είναι το δάσος από ομπρέλες στην αιγιαλίτιδα ζώνη, που σκοπό έχουν να ξεζουμίζουν τον επισκέπτη και που φυσικά λειτουργούν αποτρεπτικά για τους ξένους τουρίστες, που δεκαετίες τώρα απουσιάζουν από τις πλαζ.  Γιατί η αλλοίωση του φυσικού μας τοπίου, του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, είναι επόμενο να οδηγεί στην καθολική απαξίωση του φυσικού ανάγλυφου των παραλιών μας και του παράκτιου οικοσυστήματος. Δείτε ακόμη: Ακτή Βουλιαγμένης: Κύμα διαμαρτυρίας των δημοτών για την αύξηση 67% στην είσοδο



Οι παραλίες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση χωρίς αντίτιμο και η μορφή τους να προσεγγίζει όσο το δυνατόν τη φυσική τους μορφή έτσι ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό τους που είναι η αναψυχή των πολιτών.

Κάθε χρόνο από το 2015 που μετέχουμε σαν εκλεγμένη Δημοτική κίνηση πολιτών στην ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.  διατυπώνουμε με μαχητικότητα ΟΛΑ τα θέματα για τις παραλίες και όχι μόνο τον ‘τιμοκατάλογό τους, που απορρίπτουμε και ζητάμε την κατάργηση του, αλλά και παρατηρήσεις και καταγγελίες για την απαράδεκτη εμπορευματοποίηση και απαξία των ακτών μας. Δείτε ακόμη: Ακτή Βουλιαγμένης: Κύμα διαμαρτυρίας των δημοτών για την αύξηση 67% στην είσοδο

                    Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας στην συνεδρίαση της  ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ. για το  2021.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β  αγωνίζεται για τις  αδιαπραγμάτευτες αρχές όλων μας: 

 Η προάσπιση των παραλιών ως  δημόσιας περιουσίας, ως δημόσιου κοινόχρηστου αγαθού

  Η άμεση απομάκρυνση όλων των περιφράξεων και εμποδίων που αποκόπτουν την  ελεύθερη πρόσβαση στις παράκτιες περιοχές και τις ακτές.

 Η διασφάλιση της ελεύθερης, δωρεάν, ανεμπόδιστης και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα κάθε σχεδιασμού και παρέμβασης ήπιων χρήσεων

  Η σταδιακή κατεδάφιση των παράνομων αυθαίρετων κατασκευών και κτηρίων και αποκατάσταση των περιοχών.

 Ο απόλυτος σεβασμός και η ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και οικιστικού περιβάλλοντος των παραλιών.    

Η  προστασία και η διατήρηση ενός υψηλής οικολογικής ποιότητας παράκτιου περιβάλλοντος    Η ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης με βάση τις αρχές της αειφορίας ως ενιαίο φυσικό οικοσύστημα που βρίσκεται υπό απειλή με τις εντατικές ανθρωπογενείς κατασκευές και δράσεις .

  Η συμμετοχή των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών στο σχεδιασμό και την προώθηση ήπιας μορφής ανάπτυξης, που θα σέβεται και θα λαμβάνει υπόψη όλα τα παραπάνω.

Η παραμονή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου με σεβασμό  στην υποχρέωσή τους να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για ελεύθερες παραλίες. Οφείλουμε διαρκή δημόσια λογοδοσία στον πολίτη.

Οι Δήμοι να διαχειριστούν αυτές τις παράκτιες ζώνες με παρεμβάσεις ήπιων χρήσεων, οι οποίες εξυπηρετούν τη φυσική αποστολή των παραλιών.

Στα πλαίσια της ήπιας διαχείρισης να  χωροθετούνται μόνο κινητοί  προκατασκευασμένοι οικίσκοι, ένας ανά παραλία,  αποκλειστικά για χρήσεις που εξυπηρετούν τις απόλυτα βασικές ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι επισκέπτονται τις παραλίες, με μέγιστη συνολική επιφάνεια τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα και σε απόσταση από την παραλία και αιγιαλό. 

Καλούμε  και φέτος  τους πολίτες όλης της Αττικής να  αγωνιστούμε  μαζί

• Για την υπεράσπιση και προστασία του παραλιακού μετώπου.
• Για να παραμείνουμε πολίτες και να μην γίνουμε πελάτες στις δημόσιες  παραλίες και κάθε δημόσιο αγαθό.

·  Για ελεύθερες και φυσικές παραλίες.

• Για να υπάρχουν οι παραλίες και αύριο για μας και τα παιδιά μας

Δείτε ακόμη: Ακτή Βουλιαγμένης: Κύμα διαμαρτυρίας των δημοτών για την αύξηση 67% στην είσοδο

TIMEΣ

Ισχύουν από 1/5/2022-31/5/2022

Κανονικό Εισιτήριο – 10,00€

Η τιμή ισχύει ανά άτομο και για μία επίσκεψη στην Ακτή, δηλαδή εάν κάποιος πελάτης αποχωρήσει από την Ακτή και επιστρέψει στη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να εκδώσει νέο εισιτήριο. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η αγορά εισιτηρίων για περισσότερα άτομα, με σκοπό να επισκεφθούν την Ακτή αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Ειδικό Εισιτήριο – 5,00€

Οι παρακάτω ειδικές κατηγορίες  επισκεπτών δικαιούνται το Ειδικό Εισιτήριο:

  • Τα μέλη των Συλλόγων, μετά από υποβολή αιτήματος και έγκριση της ΕΤΑΔ ΑΕ
  • Οι δημότες του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
  • Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) – με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%
  • Συνοδοί ΑΜΕΑ (εφόσον το ΑΜΕΑ πρέπει να έχουν συνοδό, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου από την Πολιτεία οργάνου, την οποία υποχρεούται να προσκομίσει)

Απαραίτητη προϋπόθεση, η επίδειξη της Κάρτας Δημότη ΒΒΒ, μαζί με Πιστοποιητικό Ταυτοπροσωπίας.
Για τα Μέλη Συλλόγων, θα υποβάλλεται σχετικό αίτημα στην ΕΜ, η οποία θα το διαβιβάζει στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΤΑΔ, με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά, καθώς και πλήρη κατάσταση με τα στοιχεία των μελών. Μετά τη σχετική έγκριση, η ΕΜ θα εκδίδει ειδική κάρτα εισόδου, στην αρχή της σεζόν, μετά από έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών (έως 100 μέλη για το σύνολο των Συλλόγων), η οποία θα φέρει μοναδικό αριθμό barcode / QR, θα ελέγχεται και ακυρώνεται από τα scanners των ελεγκτών και θα ισχύει μόνο για μία είσοδο στην Ακτή, ανά ημέρα.

Η τιμή ισχύει ανά άτομο και για μία επίσκεψη στην Ακτή, δηλαδή εάν κάποιος πελάτης αποχωρήσει από την Ακτή και επιστρέψει στη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να εκδώσει νέο εισιτήριο. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η αγορά εισιτηρίων για περισσότερα άτομα, με σκοπό να επισκεφθούν την Ακτή αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Μειωμένο Εισιτήριο – 5,00€

Ισχύει για τους παρακάτω δικαιούχους, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών:

  • Μαθητές ηλικίας 6 έως και 17 ετών και συνοδοί σχολικών εκδρομών
  • Πολύτεκνοι (Με την επίδειξη όπως σχετικής θεωρημένης ταυτότητας του Συλλόγου Πολυτέκνων)
  • Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών (Με την επίδειξη ΑΔΤ ή διαβατηρίου ή άλλου στοιχείου ταυτοπροσωπίας)
  • Φοιτητές (Με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας)
  • Στρατιώτες (Των υπηρετούντων την στρατιωτική όπως θητεία)
  • Άνεργοι (Με την επίδειξη της σχετικής θεωρημένης κάρτας ανεργίας)
  • Ομαδικό (Γκρουπ) [από 14 άτομα και άνω]

Η τιμή ισχύει ανά άτομο και για μία επίσκεψη στην Ακτή, δηλαδή εάν κάποιος πελάτης αποχωρήσει από την Ακτή και επιστρέψει στη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να εκδώσει νέο εισιτήριο. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η αγορά εισιτηρίων για περισσότερα άτομα, με σκοπό να επισκεφθούν την Ακτή αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Ελεύθερη Είσοδος

Ισχύει για τις εξής κατηγορίες επισκεπτών:

  • Παιδιά έως και 5 ετών
  • Συνοδοί γκρουπ [ένα (1) άτομο δωρεάν, ανά 14 άτομα]

Aναβαθμισμένο εισιτήριο (Aκτή Gold) ανοιχτά από 1/6

Ισχύει για όλους τους επισκέπτες και για όλες τις ημέρες λειτουργίας της Ακτής Gold.

  • εξασφαλισμένη ομπρέλα και σετ δύο (2) ξαπλωστρών (για 2 ενήλικες και μέχρι δύο παιδιά έως και 15 ετών)
  • δωρεάν εξασφαλισμένη και φυλασσόμενη θέση στάθμευσης σε εσωτερικό parking της Ακτής
  • διέλευση από τον έλεγχο εισιτηρίων χωρίς αναμονή
  • μεταφορά στη θέση κράτησης με clubcar
    δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων σε κουτί ασφαλείας στην ομπρέλα
  • service στην ξαπλώστρα
  • δωρεάν δύο νερά 500 ml σε σαμπανιέρα με πάγο
  • δυνατότητα παραγγελίας προϊόντων αναψυκτηρίου από την ξαπλώστρα μέσω application
  • αναβαθμισμένο μενού με premium επιλογές
  • φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών

Η αγορά του εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά (web-ticket) και στα ταμεία της Ακτής Βουλιαγμένης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.