”2η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία”: Η Ντόρα Πάλλη υποδέχτηκε 200 μαθητές στις εγκαταστάσεις του Γκολφ Γλυφάδας




Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία της Ελλάδας η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου & Γ.Γ. της ΕΘΝΟΑ κα. Ντόρα Πάλλη υποδέχτηκε 200 μαθητές από σχολεία της Γλυφάδας στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Γκολφ!
Την δράση συνδιοργάνωσαν η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π) και η δημοτική επιχείρηση Γκολφ Δήμου Γλυφάδας με την στήριξη της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) , του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών(ΣΕΟ)

Τα παιδιά από το 1ο και 8ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας γνώρισαν βιωματικά κάποια από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά μας αθλήματα όπως το Laser Run, την Ξιφασκία, τη Χειροσφαίριση, το Γκόλφ και το Μπότσια με δασκάλους τους Ολυμπιονίκες που έχουν τιμηθεί με τα ελληνικά χρώματα.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Δήμητρα Νάνου αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα ,ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Γκολφ Γλυφάδας κ. Νίκος Λεβετσοβίτης και οι αντιπρόεδροι κα. Μπέσσυ Αργυράκη και κ. Χρήστος Μιχαλακάκος, ο Δ/ντης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Κερερές, η επικεφαλής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας κα. Γεωργία Βαμβακερού, η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ κα. Ανίτα Αποστολίδου.
Την όλη διοργάνωση πλαισίωσαν οι ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη πρόεδρος ΕΣΟΑ, Βούλα Ζυγούρη πρόεδρος ΣΕΟ , Ευη Μωραιτιδου (πόλο), Βιργινία Κραβαριώτη ( ιστιοπλοία ), Δημήτρης Καφάτος (χάντμπολ), Γρηγόρης Χατσατουριάν (χάντμπολ), οι Παραολυμπιονίκες: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών (χρυσός παραολυμπιονίκης του Μπότσια )μαζί με τη προπονήτρια / συνοδό Κατερίνα Πολυχρονίδη, οι ‘Αννα Ντέντα, Μαρία Ντέντα μαζί με την συνοδό Χριστίνα Ντέντα (Μπότσια), Γιάννης Κωστάκης Γ.Γ. Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών (κολύμβηση), Θοδωρής Αλεξάς (ιστιοπλοία ), οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Πηνελόπη Νίκα (Μοντέρνο Πένταθλο ), Δημήτρης Δραζίνος (Μοντέρνο Πένταθλο) και οι αθλητές της εθνικής ομάδας Μοντέρνου Πεντάθλου Φίλιππος Σεχίδης και Θεοδώρα Καλογεροπούλου καθώς και οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ε.Ο.Μο.Π κ. Χρήστος Νικολακόπουλος,κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος κα.Νεκταρία Κωνσταντίνου και ο υπεύθυνος γραφείου τύπου κ. Αλικάκος Ιωάννης .

Τα παιδιά ζωγράφισαν για την Ολυμπιακή Εκεχειρία και τις αξίες του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, έμαθαν κι έπαιξαν Μπότσια ,διδάχτηκαν Ξιφασκία κι έπαιξαν σε ζευγάρια ,σκόπευσαν κι έτρεξαν με το Laser Run, δοκίμασαν την τεχνική τους και τις δυνάμεις τους στο Xάντμπολ και έπαιξαν Γκολφ .
Όλα αυτά στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις του Γκολφ που παραχωρήθηκε μέρος του, για την εκδήλωση.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.