Υποψήφιο για καλύτερο Επαγγελματικό Σχολείο της Ευρώπης το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου




Υποψήφιο για καλύτερο Επαγγελματικό Σχολείο της Ευρώπης το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου όπου φοιτούν παιδιά με αναπηρία

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, ένα σχολείο που υποστηρίζει παιδιά με αναπηρία ώστε να προσαρμοστούν στις μελλοντικές επαγγελματικές απαιτήσεις που θα συναντήσουν στη ζωή τους, διεκδικεί, ως εκπρόσωπος του JA Greece, την πρωτιά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «VET EXCELLENCE AWARDS» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το JA Europe επέλεξε το ελληνικό σχολείο μεταξύ 23 υποψηφιοτήτων από ευρωπαϊκά παραρτήματα του Junior Achievement για να εκπροσωπήσει τον οργανισμό στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου Επαγγελματικού Σχολείου της Ευρώπης, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2022. Η πρόκριση κατακτήθηκε μετά τις πολύ επιτυχημένες συμμετοχές του σχολείου στο πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece.

Όσοι θέλουν να στηρίξουν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου για να κατακτήσει -ως εκπρόσωπος του JA Europe- την πρώτη θέση της Ευρώπης στον διαγωνισμό «VET EXCELLENCE AWARDS» της Κομισιόν, θα πρέπει να το ψηφίσουν έως τις 15 Μαΐου 2022, στον εξής σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/awards/nominees-2022_en (στην κατηγορία «Τhe Entrepreneurial School – TES, JA Europe Award».



Επιπλέον, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου θα βραβευθεί από το JA Europe ως «Επιχειρηματικό Σχολείο 2022» στην κατηγορία των Επαγγελματικών Γυμνασίων/Λυκείων. Η απονομή του βραβείου στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου και των άλλων 34 σχολείων που διακρίθηκαν από όλη την Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου 2022, στην Εσθονία, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης GEN-E, στο οποίο θα βραβευθούν και οι νικητές των διαγωνισμών «Εικονικής Επιχείρησης» και «JA Start Up 2022».

«Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου οικοδομεί έμπρακτα έναν κόσμο συμπεριληπτικό, με ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας και ίσες ευκαιρίες. Η πολύχρονη συνεργασία μας μαζί τους είναι τιμητική για το JA Greece και μας εξελίσσει ως οργανισμό. Τα συγχαρητήριά μας και τις θερμότερες ευχές για τις μελλοντικές τους προσπάθειες. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν και αυτές σε διακρίσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικόπουλος, συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Ένα σχολείο που κάνει τη διαφορά

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου είναι ένα Δημόσιο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθήτριες και μαθητές με αναπηρίες. Το σχολείο προωθεί την επιχειρηματική εκπαίδευση προετοιμάζοντας τα παιδιά να ενταχθούν στον μελλοντικό τους χώρο εργασίας. Τα τελευταία 6 χρόνια έχει αναπτύξει προγράμματα μαθητικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece, τα οποία έλαβαν σημαντικές διακρίσεις και έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, στο οποίο απασχολούνται οι απόφοιτοι των ειδικών σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων μαθητών, το σχολείο οργανώνει εκπαιδεύσεις στις «mini school startups» που λειτουργούν εντός του σχολείου, όπως η καφετέρια για το προσωπικό και το E.E.E.EK. Catering και συνεισφέρει στο κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Μέσα από τις βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, το σχολείο στοχεύει στην προώθηση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και την απασχόληση και στη δημιουργία ισχυρών δεσμών με την τοπική και ευρύτερη κοινότητα.

Τη χαρά και την υπερηφάνεια της για όλα όσα έχουν καταφέρει τα παιδιά εξέφρασε η συντονίστρια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου Έφη Χρυσού, ευχαριστώντας παράλληλα το JA Greece «για την ευκαιρία που μας έδωσε να αλλάξουμε τη ζωή των μαθητών μας» μέσω του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», έναν «θησαυρό», όπως τόνισε, που αξιοποιείται προς όφελος των μαθητών και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την υλοποίηση του οράματος να μετατραπεί η εικονική μαθητική επιχείρηση του σχολείου σε πραγματική, μέσω της ίδρυσης της ΚοινΣΕπ School Synergy Snacks.

«Το όραμα και οι προσπάθειες μας για ένα συνεργατικό σχολείο που προωθεί τα δικαιώματα μαθητών/τριων με αναπηρία στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη, μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, τις προοπτικές σταδιοδρομίας και τη σύνδεση με την κοινωνία επισφραγίζεται από την τιμητική διάκριση από το JA Europe ως “ Επιχειρηματικό Σχολείο 2022”», σημείωσε, από την πλευρά της, η Γεωργία Μπουλμέτη, κοινωνική λειτουργός του σχολείου και συνεργαζόμενη στα προγράμματα επιχειρηματικότητας του JA Greece.

Στην προσπάθεια αυτή των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου συμβάλλει τα μέγιστα όλο το προσωπικό του σχολείου που συμμετέχει στα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα, που έχουν την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του πρώην διευθυντή του σχολείου Σπύρου Κονταράκη καθώς και του νυν Σωτήριου Ρημπάπη.

Υπενθυμίζεται ότι το Junior Achievement Greece είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide, που είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.jagreece.org. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.