Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου




Ο πρώην δήμαρχος του Βουκουρεστίου, Σορίν Οπρέσκου, καταζητούμενος από τις αρχές της Ρουμανίας μετά την καταδίκη του σε 10 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για διαφθορά, συνελήφθη στην Γλυφάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη σήμερα 17-5-2022 το απόγευμα στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 71χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών.

Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτων.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ο Οπρέσκου είχε καταδικαστεί την Παρασκευή 13 Μαΐου, από το Εφετείο του Βουκουρεστίου σε 10 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για δωροδοκία, σύσταση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και κατάχρηση εξουσίας.

Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία ο Οπρέσκου κατηγορείται ότι έλαβε, τον Σεπτέμβριο του 2015, στο σπίτι του στο Τσιολπάνι, το ποσό των 25.000 ευρώ από τον υφιστάμενό του Μπόγκνταν Πόπα, πρώην διευθυντή της Διοίκησης Κοιμητηρίων, χρήματα που φέρονται να προέρχονται από παράνομες ενέργειες.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αρχικά, το Δικαστήριο του Βουκουρεστίου (πρωτοδικείο) καταδίκασε τον Oπρέσκου, τον Μάιο του 2019, σε φυλάκιση 5 ετών και 4 μηνών, ποινή που αυξήθηκε από το Εφετείο του Βουκουρεστίου σε 10 χρόνια και 8 μήνες, αφού οι δικαστές τον έκριναν ένοχο και για το αδίκημα της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Οπρέσκου καταδικάστηκε σε 6 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για τη διάπραξη του εγκλήματος της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, 6 χρόνια για δωροδοκία, 3 χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εξουσίας και 3 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι ποινές συγχωνεύτηκαν.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την κατάσχεση από τον Οπρέσκου των ποσών των 25.000 ευρώ, 102.400 λέι (21.000 ευρώ) και 9.500 ευρώ.

Οι δικαστές αποφάσισαν επίσης την εκτεταμένη κατάσχεση ενός κτιρίου που βρίσκεται στο Βουκουρέστι, στην οδό Herastrau, που αγόρασε ο πρώην δήμαρχος μέσω της φίλης του Aντριάνα-Eλενα Νίκα αλλά και ενός κτηρίου ιδιοκτησίας Οπρέσκου στο χωριό Τσιολπάνι.

Ο πρώην δήμαρχος πρέπει επίσης να πληρώσει 50.000 λέι (10.000 ευρώ) σε δικαστικά έξοδα στο κράτος.

Πηγή: AGERPRES

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.