Σοκ για οδηγό στο Παλαιό Φάληρο με το νέο επικίνδυνο «παιχνίδι θανάτου»




Μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το νέο «παιχνίδι θανάτου», όπου έφηβοι πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα για να δείξουν πόσο ατρόμητοι είναι και να αποκτήσουν περισσότερη δημοφιλία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τα βίντεο που αναρτούν.

Ακόμη να συνέλθει από το σοκ ένας οδηγός, στο Παλαιό Φάληρο, όταν είδε ξαφνικά να πετάγεται μπροστά του, στη λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας, ένα κορίτσι του Γυμνασίου που είχε σκυμμένο το κεφάλι.

Ευτυχώς αντέδρασε γρήγορα. Αρχικά πίστεψε ότι επρόκειτο για τυχαίο γεγονός και ότι το κορίτσι αφαιρέθηκε και δεν πρόσεξε το αυτοκίνητο. Όταν όμως την είδε να κατευθύνεται σε μία παρέα παρέα εφήβων που τραβούσαν βίντεο με τα κινητά, κατάλαβε ότι έπαιζαν το επικίνδυνο challenge που αποτελεί διεθνές φαινόμενο. Δείτε την μαρτυρία του στο notia.gr:

“Βράδυ Κυριακής, στη λεωφόρο Αγίας Βαρβαρας περίπου στο ύψος του Aegean μου πετάχτηκε ένα κορίτσι ηλικίας γυμνασίου και διέσχισε το δρόμο με το κεφάλι κάτω!! Δεν κινδύνεψε ουσιαστικά στο ελάχιστο (το αμάξι είναι όπως πρέπει και εγώ αντέδρασα σωστά) και υπέθεσα ότι απλά αφαιρέθηκε και πήγαινε στην παρέα της που στεκόταν απέναντι… Ένα από τα ανεγκέφαλα (ευγενικός χαρακτηρισμός…) αγόρια που καθόταν απέναντι, της λέει “μπράβο ρε μάγκα μου” και τότε πρόσεξα ότι την τραβούσαν και βίντεο! Με λύπη λοιπόν καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τραβούσαν αυτές τις θανάσιμες ηλιθιότητες του Tik Tok. Λογικά είναι της γειτονιάς εκεί τριγύρω τα παιδιά και απαιτείται άμεσα δράση από τους γονείς και οικείους για να μην θρηνήσουμε θύματα μα και για να μην κλείσουν και το σπίτι αθώων οδηγών….Γιατί θα κλάψουμε παιδάκια πολύ σύντομα αν συνεχιστεί αυτό.”



Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει στο Βόλο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega:

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι που αναστατώνει τον Βόλο έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης, μία πρόκληση που έχουν βρει τα παιδιά για να δοκιμάζουν τις αντοχές τους αλλά και τα αντανακλαστικά των οδηγών.
Μόλις πέσει το σκοτάδι πετάγονται στις ρόδες ανυποψίαστων οδηγών και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος.

«Πιστεύω ότι έχει πάρει διαστάσεις», λέει κάτοικος.

Ο Βασίλης Καλλίας, εκπαιδευτής οδηγών, διηγείται την προσωπική του περιπέτεια που χάρη στα αντανακλαστικά του δεν οδήγησε κάποιο παιδί ή τον ίδιο στο νοσοκομείο.

Είναι το νέο παιχνίδι, αν μπορεί κανείς να το πει έτσι, που έχουν βρει τα παιδιά στον Βόλο για να δείξουν πόσο ατρόμητα είναι.

Ο εκπαιδευτής οδηγών θα πει πως ο ίδιος πρόλαβε και σταμάτησε πριν να έρθουν τα χειρότερα. Στον Βόλο το περιστατικό επαναλήφθηκε.

«Ένα αγόρι πέρασε και προκαλούσε τα αυτοκίνητα».

Η επικίνδυνη πρόκληση έχει τρομοκρατήσει τους οδηγούς, ειδικά αυτούς που κινούνται σε σκοτεινούς δρόμους που τα περιθώρια αντίδρασης είναι πιο μικρά.

Οι οδηγοί ανταλλάσσουν συμβουλές μεταξύ τους για τα σημεία που έχουν πεταχτεί παιδιά.

Οι οδηγοί θα πρέπει, όπως λέει ο εκπαιδευτής, να είναι πολύ προσεκτικοί και πάντα να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, καθώς το επικίνδυνο παιχνίδι δυστυχώς βρίσκει μιμητές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.