Παλαιό Φάληρο: «Ενταξιακό Τουρνουά Bocce Special Olympics»




Τα Special Olympics Hellas και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, συνεχίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος: «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» – “Play Unified: Learn Unified.”, συνδιοργανώνουν το «Ενταξιακό Τουρνουά Bocce Special Olympics»

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, 10:00΄ π.μ. – 13.00΄μ.μ., στο Δημοτικό Γήπεδο Π. Φαλήρου «ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Στο «Ενταξιακό Τουρνουά Bocce Special Olympics» θα αγωνιστούν ΜΑΖΙ (Unified Teams), αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas και μαθητές σχολείων γενικής εκπαίδευσης του Δήμου Π. Φαλήρου, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Special Olympics. O ενταξιακός αθλητισμός, αποτελεί ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Κοινός γνώμονας των δράσεων Δήμου Παλαιού Φαλήρου και Special Olympics Hellas, η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη νοητική αναπηρία, μέσω της άθλησης και της ποιοτικής συνύπαρξης.



Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλεί όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών και των μαθητών τονίζοντας: «Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Γραφείο Παιδείας, συνεχίζουν και αναπτύσσουν την πολυετή, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τα Special Olympics Hellas προχωρώντας στην συνδιοργάνωση της σημαντικής εκδήλωσης ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια των Special Olympics Hellas και την ενταξιακή διαδικασία των ατόμων με νοητική αναπηρία, σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας, στέλνοντας το μήνυμα της πλήρους και ισότιμης συμμετοχής τους και υποστηρίζοντας έμπρακτα το αναπηρικό και γονικό κίνημα της χώρας μας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από την πλευρά του εξάλλου, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ., κ. Διονύσιος Κοδέλλας: «Μαθητές με και χωρίς αναπηρία, αθλητισμός και συνεργασία, είναι οι βασικοί πυλώνες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics» και προσθέτει:

«Στόχος του προγράμματος είναι, μέσω του αθλητισμού και των βιωματικών δράσεων, να ενημερώσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη.

Η συνεργασία του Δήμου Π. Φαλήρου με τα Special Olympics Hellas είναι μακροχρόνια, πολύπλευρη και πολύτιμη. Η συνδιοργάνωση του Ενταξιακού Τουρνουά Bocce επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά και τον ενεργό ρόλο του Δήμου, στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics.».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.