Παλαιό Φάληρο: Εναλλακτική έκθεση κατά της βίας @iamnotadoll_project




Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας θα εκφράσει η εναλλακτική έκθεση «street art», με δυναμικά δρώμενα, που διοργανώνεται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, το προσεχές Σάββατο 21 Μαίου 2022, στις 6.00’ το απόγευμα, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στην παραλία του Π. Φαλήρου.

Κεντρικό θέμα αυτής της δυναμικής δράσης κατά της βίας, αποτελούν τα 6 γλυπτά του @iamnotadoll_project, ενός διαδραστικού καλλιτεχνικού δρώμενου, πρωτοβουλία της γλύπτριας Ιωάννας Παρασκευά, το οποίο με έναν ιδιαίτερο και φιλικό τρόπο, μέσω της τέχνης, στοχεύει να παρακινήσει όλους τους πολίτες και κυρίως τη νεολαία, τις νέες και τους νέους, να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Με την απάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, εκμετάλλευσης ή έμφυλης βίας.

Tα 6 γλυπτά της σειράς @iamnotadoll_project αναφέρονται και ευαισθητοποιούν για:
• Τη σεξουαλική παρενόχληση / βιασμό,
• Την κατάχρηση στο διαδίκτυο
• Τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή)
• Τον υποχρεωτικό / πρόωρο γάμο
• Την εκμετάλλευση και εμπορία των γυναικών / κοριτσιών
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, με στόχο την ευαισθητοποίηση κατά των – υπό έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα – φαινομένων βίας, οποιασδήποτε μορφής και κατεύθυνσης.

Την δυναμική εναλλακτική έκθεση «street –art» πλαισιώνει χορογραφία, της χορογράφου Ελένης Σολδάτου και των χορευτριών Κυριακής Κοφίνη και Μαρίας Φρουκαλά.



Προσπαθούμε όλοι μαζί, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.