“Ο Σαϊντού μένει τώρα εδώ – Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη όλου του κόσμου” (VIDEO)




Ο Σαϊντού Καμαρά ξεκίνησε το ταξίδι φυγής από την πατρίδα του, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας, σε ηλικία μόλις 14 ετών. Πήγε στη Σενεγάλη, έφτασε στην Τουρκία και από εκεί στην Κάλυμνο, όπου ναυάγησε με βάρκα. Αμέσως μετά οδηγήθηκε σε προσφυγικές δομές στον Άγιο Δημήτριο και μετά στο Λύκειο στο “Στρογγυλό” όπου γρήγορα ενσωματώθηκε.

Το πρώτο αίτημά του για άσυλο τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ενηλικίωση, είχε απορριφθεί και ο ίδιος μαζί με τους συμμαθητές του είχε βρεθεί έξω από Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στις 30 Μαρτίου, όπου επανεξετάστηκε το αίτημά του, το οποίο τελικώς έγινε δεκτό.

“Eίμαι πολύ χαρούμενος που θα μένω στην Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα μου, θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μία κανονική ζωή” λέει “Ο Σαϊντού μένει τώρα εδώ, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη που μου έχετε δείξει και για την αλληλεγγύη σας. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη όλου του κόσμου. Κανένας δεν λέει ένα πρωί θέλω μακριά από τη χώρα μου, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Όσα παιδιά έχουν ακούσει την ιστορία μου να εκτιμούν τους γονείς τους επειδή πολλά παιδιά σαν εμένα”

“Είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγές στο πλαίσιο ασύλου και μεταναστευτικής πολιτικής” δήλωσε η δικηγόρος του, Νικολάϊα Τριανταφύλλου



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.