Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας: Συνάντηση του ΠΟΛΚΕΟΑ με τον Υφυπουργό Μεταφορών




Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλο πραγματοποίησε στις 24 Μαΐου 2022, το προεδρείο του  Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζόμενων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α) με αντικείμενο το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Προεδρείο του  ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α ενημέρωσε τον κ. Παπαδόπουλο για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στη δημιουργία του Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 25.000 αντικείμενα που αποτυπώνουν την ιστορία της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων και τα τρία ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να στηριχθεί το εγχείρημα που συμβάλλει στη διατήρηση της αεροπορικής ιστορίας της χώρας μας και τη διάσωση της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με αφορμή τη συμπλήρωση 91ος ετών από την είσοδο της Ελλάδας στις εμπορικές αερομεταφορές ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε τη σημασία της καταγραφής αυτής της ιστορίας και με την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.