Δύο χιλιάδες κουδούνια φιλίας θα κρεμαστούν στη Γλυφάδα




Ψάξε – Βρες ένα από τα 2.000 πολύχρωμα κουδούνια φιλίας που θα κρεμαστούν στη Γλυφάδα το ερχόμενο Σάββατο και ανέβασε τη φωτογραφία στα social media με τα hashtags #BestBuddiesGreece#BestBuddiesBells. Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Best Buddies Ελλάδας διοργανώνει μεγάλη εκστρατεία συμβολικού χαρακτήρα με κεντρικό μήνυμα «Η Φιλία είναι Δώρο» και στόχο την κοινωνική αφύπνιση για τα άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές.

Με αφετηρία το Δημαρχείο Γλυφάδας (‘Αλσους 15) ξεκινάμε στις 11 το πρωί του Σαββάτου έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης, ακολουθώντας τη διαδρομή Μεταξά – Δρόμος Ποιητών – Κύπρου – Κολυμβητήριο – Μεταξά – Δρόμος Ποιητών – Λαζαράκη και επιστροφή στο Δημαρχείο, για την ενημέρωση του κόσμου και την ανάπτυξη της φιλίας μέσω της κοινωνικής προσέγγισης. Μαζί μας και ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για την προσωπική του ιστορία. Στο σχεδιασμό για τη λειτουργία στην πόλη μας ενός πρωτοποριακού σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες από όλη την Αττική, αναφέρεται στο μήνυμά του, στο πλαίσιο της δράσης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Ένα σχολείο που θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική εκπαίδευση και θα αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων δημιουργείται σύντομα στη Γλυφάδα μας. Είναι ένα έργο που θα αποτελέσει φάρο παιδείας και κουλτούρας. Χαιρετίζω με ιδιαίτερη συγκίνηση τη δράση που διοργανώνουμε στην πόλη μας, με την πεποίθηση ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε μέσα από αυτήν το μήνυμα των ίσων ευκαιριών για όλους», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος. Συντονίστρια της δράσης από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας είναι η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, η οποία σημειώνει ότι: «Το σημαντικό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και πρέπει να έχουν και ίσες ευκαιρίες. Κανείς δεν αποκλείεται από καμία δραστηριότητα. Ελάτε όλοι το Σάββατο μαζί μας, να γνωριστούμε, να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλη μας, να αναδείξουμε και να διαδώσουμε τις αξίες της φιλίας, του σεβασμού, της συνεργασίας».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.