Δυναμικό ξεκίνημα για το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλίμου




Δυναμικό ξεκίνημα για το νεοσύστατο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλίμου, με ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο για τις Πρώτες Βοήθειες, το οποίο παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον όσοι βρέθηκαν στην θεατρική Σκηνή ‘’Κάρολος Κουν” (η αίθουσα ήταν γεμάτη κόσμο).

Το σεμινάριο έγινε από την First Aid Training και τον εξαίρετο Ευθύμη Γκαντή ο οποίος είναι και ο ίδιος εθελοντής. Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Μέσα σε δύο ώρες οι συμμετέχοντες πήραν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες:
α. Γενικά για πρώτες βοήθειες
β. Πιστοποιήσεις, πρωτόκολλα διάσωσης
γ. Θεωρία πρωτοβάθμιας Φροντίδας
δ. Θεωρία ΚΑΡΠΑ
ε. Θεωρία δευτεροβάθμιας φροντίδας
στ. Επίδειξη διάσωσης

“Τέτοια μεγάλη ανταπόκριση δεν υπάρχει ούτε σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μου δίνει μία πολύ μεγάλη ελπίδα, ότι η κοινωνία μας έχει πολλούς ανθρώπους με συνείδηση και ο καθένας μας αν γίνει λίγο πιο δραστήριος και αναλάβει μία ευθύνη μπορεί να βοηθήσει” δήλωσε ενθουσιασμένος ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. “Η πραγματικότητα μας έχει αποδείξει ότι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την κλιματική κρίση, αλλά και τις διαρκείς προκλήσεις από περιστατικά πολιτικής προστασίας (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, κ.λπ.) είναι πολύ σημαντική η δημιουργία Σώματος Εθελοντών. Και μία ανθρώπινη ζωή να σωθεί από κάποιον που παρακολουθήσει το σεμινάριο είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλίμου μπορεί να αποδώσει μόνο με τη δική σας συμμετοχή. Επειδή μας δίνει πολύ μεγάλη ενίσχυση η θετική σας ανταπόκριση να ξέρετε ότι δεσμευόμαστε ότι αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν.



“Στις 17 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας, του Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλίμου, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου” είπε στο notia.gr, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Αλβανός. “Εκεί μπήκε το γενικό πλαίσιο των αναγκών της πόλης μας και αναλύθηκαν οι κίνδυνοι και οι στόχοι αντίδρασης. Συμφωνήθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να πάρουμε μια θεωρητική κατάρτιση σε διάφορα θέματα όπως: Α’ Βοήθειες, προστασία και ενέργειες από σεισμικά φαινόμενα, αντιπυρική προστασία και πυρασφάλεια κ.λ.π Την 1 Ιουνίου 2022 προγραμματίσαμε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας) με θέματα:  

  • Σεισμικότητα του ελληνικού χώρου.
  • Σεισμός και Κατασκευές: Συμπεριφορά Κτιρίων σε περίπτωση σεισμού.
  • Σεισμοί και Συνοδά του Σεισμού Φαινόμενα: Μέτρα Προστασίας.
  • Η συμβολή των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στις Προπαρασκευαστικές Δράσεις Δήμων για περίπτωση Σεισμού.

Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε μικρές ομάδες εθελοντών και σε συνεργασία με τον 7ο και 8ο Πυροσβεστικό σταθμό θα γίνουν ενημερώσεις Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας.” Πηγή φωτό: Foni Tou Alimou

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.