Γλυφάδα: H Λωξάντρα έρχεται στο «Μ. Μερκούρη»




Μια σπουδαία θεατρική παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου ανεβαίνει, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα (27,28,29 και 30 Μαϊου) στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (Ανατ. Ρωμυλίας 123 και Γ.Γεννηματά, Ανω Γλυφάδα).

Το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας και η θεατρική ομάδα «Ετερόκλητοι» σας προσκαλούν στον υπέροχο, ανακαινισμένο χώρο, να ανακαλύψετε τα μυστικά της Κωνσταντινουπολίτισσας γιαγιάς της συγγραφέως, μέσα από τα οποία υφαίνεται ένας ύμνος στα μυστικά της καθ΄ημάς Ανατολής.

Η αξία της γυναίκας αναδεικνύεται μέσα από τη ζωή της δυναμικής Λωξάντρας, που πρωτοκυκλοφόρησε σε βιβλίο το 1963, παίχτηκε στην κρατική τηλεόραση στις αρχές του 1980 και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η Λωξάντρα καταφέρνει μέσα από τις απεριόριστες ώρες στην κουζίνα της και τη διαδρομή μισού αιώνα ζωής, να μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας χωρίς διδακτισμό και μεγαλοϊδεατισμούς, χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού για τα μεγάλα και πλούσια που χάσαμε. Καταφέρνει να ξυπνήσει μνήμες όχι μόνο από την Πόλη αλλά και από κάθε «χαμένη Πατρίδα». Το έργο είναι σε σκηνοθεσία Φώτη Πετρίδη και διασκευή Άκη Δήμου. Αρχίζει στις 8:30 μ.μ. και διαρκεί σχεδόν δύο ώρες.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.