Πέθανε από κορωνοϊό ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος – Ήταν τριπλοεμβολιασμένος




Κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ηλικία 74 ετών ο καθηγητής οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος. Ο καθηγητής ήταν διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και παρά το ότι είχε τριπλά εμβολιαστεί η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του δεν τον βοήθησε.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας. Είχε διατελέσει διευθυντής του Τομέα των Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και είχε εκλεγεί τέσσερις φορές κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Για μακρό χρονικό διάστημα ήταν διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Διοίκησης Υπηρεσιών καθώς και έκτακτος σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και έκτακτος σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Είχε λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Ενώ, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση.



Παράλληλα, οι ακαδημαϊκές του δραστηριότητες επεκτείνονταν στην παρουσίαση εργασιών σε εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια, δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικές και ειδικές εκδόσεις στο πεδίο των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας.

Είχε χρηματίσει μέλος σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας και επιστημονικές εταιρείες οικονομικών και πολιτικής υγείας, όπως του European Health Care Management Association (E.H.M.A.), του Association of Schools of Public Health in European Region (A.S.P.H.E.R.) και του International Association of Health Economics.

Ακόμη ήταν πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER), ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.Υ.) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (Ε.Ε.Ε.Φ.), καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.