Eίχαν κάνει το σπίτι τους κέντρο απεξάρτησης




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι είχαν μετατρέψει διώροφη μονοκατοικία σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες σε περιοχή του Δήμου Βόλου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: (α) παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, δια κατοχής, πώλησης και διεύθυνσης καταστήματος εντός του οποίου γίνεται εν γνώσει του δράστη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατά συναυτουργία, (β) διεύθυνση και λειτουργία κέντρου σωματικής και ψυχικής απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες, χωρίς τη λήψη σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας, κατά συναυτουργία και (γ) απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

  1. ΣΑΒΒΙΔΗ Αργύριο του Σταμούλη και της Βασιλικής, γεν. την 16-01-1974 στην Αργαλαστή Δ. Νοτίου Πηλίου Ν. Μαγνησίας

2. ΙΒΑΝΟΦ Σοφία του Στέβο και της Στέλλας, γεν. την 14-12-1981 στο Αμαρούσιο Αττικής



Συνελήφθησαν, ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, -4- ημεδαποί, -2- άνδρες και -2- γυναίκες, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλων διατάξεων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για προ διμήνου περίπου εκμίσθωση διώροφης μονοκατοικίας σε περιοχή του Δήμου Βόλου από δύο από τους συλληφθέντες, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διενήργησαν χθες το πρωί νομότυπη έρευνα στην οικία, την οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν μετατρέψει οι δύο δράστες σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του παράνομου κέντρου οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που βοηθούσαν τους ανωτέρω, έχοντας αναλάβει την χορήγηση ναρκωτικών δισκίων, χωρίς ιατρική συνταγή, σε -8- «νοσηλευόμενους», διαμένοντες στο χώρο, στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας.

Κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τα εξής:

  • -343- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και
  • -3- πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -3- σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας,
  • -3- μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα,
  • -60- ναρκωτικά δισκία,
  • -1- συνταγή χορήγησης ναρκωτικών,
  • -1- χάρτινη κάρτα και -1- βεβαίωση για δικαστήριο,
  • -2- κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -400- έως -1.000- ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.