Τρελή ζήτηση για τα πολυτελή σπίτια στο Ελληνικό – Πώς προχωρούν τα έργα




Ο θόρυβος που ακούγεται στην έρημη έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι από τους γερανούς που κατεδαφίζουν όσα κτίρια έχουν απομείνει με βάση τον σχεδιασμό, ώστε μέσα στον Απρίλιο να εγκατασταθούν τα εργοτάξια που θα αναλάβουν τα πρώτα έργα υποδομής ύψους έως 300 εκατ. ευρώ.

«H φάση όπου βρισκόμαστε τώρα για το project είναι άχαρη γιατί γίνεται πολλή δουλειά με μελέτες και προετοιμασία που δεν φαίνεται. Η αλήθεια όμως είναι ότι προχωράμε γρήγορα. Εως τις 15-20 Μαρτίου θα έχει γίνει η επιλογή του αναδόχου με βάση τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία για τα πρώτα βασικά έργα υποδομών αξίας 250-300 εκατ. και αμέσως μετά θα στηθούν τα εργοτάξια. Εκτός από τις υποδομές, στο επόμενο 18μηνο αναμένεται ότι θα έχουν αρχίσει να σηκώνονται και τα πρώτα κτίρια», δηλώνει ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development που έχει αναλάβει το μεγάλο project.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr, στο πρώτο κομμάτι, αυτό των κατεδαφίσεων, που σηματοδότησε ουσιαστικά και τον πρώτο (μικρό) διαγωνισμό ύψους 10 εκατ. ευρώ από την εταιρεία, από τα 425 κτίρια εντός της έκτασης έχουν κατεδαφιστεί ήδη 200, ενώ θα διατηρηθούν 50, μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό-ιστορικό σήμερα κτίριο του Ανατολικού Αεροδρομίου του Ελληνικού, γνωστό και ως «κτίριο Σάαρινεν». Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο: newmoney.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.