Το όνομα του Μπάμπη Σαραφίδη θα δοθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της οδού Τριπόλεως




Την Παρασκευή η κηδεία του Μπάμπη Σαραφίδη

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο θλιβερό άκουσμα του αδόκητου θανάτου του εκλεκτού συμπολίτη μας και τέως Δημάρχου Αργυρούπολης, Χαράλαμπου Σαραφίδη, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

·         Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια της οικογένειες του εκλιπόντος.

·         Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.



·         Να κηρυχθεί η ημέρα της κηδείας του, ημέρα πένθους, με ανάρτηση των σημαιών μεσίστια σε όλα τα δημοτικά κτήρια και την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

·         Να τελεστεί η κηδεία του τέως Δημάρχου, δαπάνη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

·         Να δοθεί το όνομά του στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της οδού Τριπόλεως, έργο το οποίο έγινε επί θητείας του και το αγαπούσε ιδιαιτέρως.

·         Να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του.

O Μπάμπης Σαραφίδης ήταν φαρμακοποιός. Είχε διατελέσει Δήμαρχος την περίοδο 1995 – 2002, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Ευσταθιάδη και παραδίδοντας στον Γιάννη Τσαρπαλή. Στις εκλογές του 1994, βγήκε Δήμαρχος με την πρώτη συγκεντρώνοντας το 57% και επανεξελέγη το 1998, πάλι από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,8%. Επί των ημερών του ο Δήμος έλαβε την απόφαση να συγκεντρώσει τις διάσπαρτες μέχρι τότε υπηρεσίες στο χώρο του Δημαρχείου (υγείας και πρόνοιας). Ενώ ο Δήμος Αργυρούπολης απέκτησε το πρώτο στο Νομό Αττικής Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έργα όπως το Κολυμβητήριο, το Σπίτι της Γυμναστικής, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην οδό Τριπόλεως, πολλά σχολεία και πάρα πολλά άλλα φέρουν την υπογραφή του. Υπηρέτησε την Αργυρούπολη και την Αυτοδιοίκηση 8 χρόνια ως δήμαρχος, 16 ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ως γραμματέας του κινήματος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.