Το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου φωτίστηκε με πράσινο χρώμα με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού




Σε μια συμβολική ενέργεια, το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, φωτίστηκε με πράσινο χρώμα, που έχει καθιερωθεί ως το χρώμα της ελπίδας, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

“Η βία και ο εκφοβισμός μπορεί να λάβουν διάφορες μορφές όπως σωματικός, λεκτικός, με εκβιασμό, κοινωνικός, ρατσιστικός, σεξουαλικός και ηλεκτρονικός” δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος. “Όλες οι μορφές του εκφοβισμού, ανεξάρτητα αν προκαλούνται από συνομήλικους προκαλούν στα θύματά του μεγάλη ψυχική οδύνη.

Είναι χρέος μας να βάλουμε τέλος στην σχολική βία και τον εκφοβισμό, να σταματήσουμε να μεγαλώνουμε τους εν δυνάμει θύτες, αλλά και τα θύματά τους. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε ρόλο όλοι. Αφενός η σχολική κοινότητα που αποτελείται από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιδί να αισθανθεί ότι έχει στήριγμα τους γονείς του και το σχολείο του και αφετέρου οι φορείς της πολιτείας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ολόκληρη η κοινωνία των πολιτών.

Μόνο με τη συνεργασία όλων μας θα καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε τις αξίες του σεβασμού και της ισότητας. Ενωμένοι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπου η διαφορετικότητα θα είναι σεβαστή απ’ όλους και η αξιοπρέπεια κάθε ατόμου αδιαπραγμάτευτη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας που δικαιούνται να ζουν σε ένα σχολικό περιβάλλον που τους παρέχει ασφάλεια, ηρεμία και σεβασμό.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.