Σταύρος Πλατίτσας: Ο Θρύλος της Ελληνικής Χιονοδρομίας που κάνει ακόμη σκι στα 95 του (VIDEO)





Eίχαμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε για ακόμη μια φορά με το Θρύλο της ελληνικής χιονοδρομίας, τον κύριο Σταύρο Πλατίτσα, το δάσκαλο, όπως τον αποκαλούν όλοι οι φίλοι του αθλήματος και ειδικά οι βορειοελλαδίτες.

Κατά τη συνάντηση μας μαζί μας προέτρεψε, όλους εμάς, τους νεότερους, που θέλουμε να μάθουμε σωστό σκι να εμπιστευόμαστε και να χρησιμοποιούμε δασκάλους εάν θέλουμε να μάθουμε γρήγορα και με ασφάλεια το σπορ.

Ανθρώπους με γνώση αλλά και εμπειρία και ικανότητα μετάδοσης που θα μας κάνουν να ξεπεράσουμε κάθε μας φοβία και να χιονοδρομήσουμε άνετα μετά από 3-4 μαθήματα.

Φυσικά δεν μείναμε μόνο στις συμβουλές αλλά μας ξαναθύμισε και την ιστορία της πολύχρονης ενασχόλησή του με το άθλημα την οποία και σας παραθέτουμε παρακάτω.



Διαβάζοντας το, νομίζουμε ότι όλοι θα συμφωνήσετε, ότι με τέτοιο βιογραφικό είναι χωρίς αμφιβολία ο ζωντανός θρύλος του αθλήματος!

Ο Σταύρος Πλατίτσας έκανε σκι για πρώτη φορά το 1940 με τα λεγόμενα βαρελόξυλα, αυτοσχέδια σκι της εποχής, που τα έφτιαχναν από σπασμένα βαρέλια του κρασιού.

Κανονικά σκι φόρεσε για πρώτη φορά στα πόδια του το 1949, όταν τα Λ.Ο.Κ. στρατοπέδευσαν στο Σέλι (1949-51).
Από το 1953 – 1961 διατέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας. Κατόπιν και για 10 χρόνια έγινε προπονητής της Εθνικής Ομάδας και εκπαιδευτής των ΛΟΚ.

Βοήθησε πολύ στη διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα αφού εκπαίδευσε πολλά στελέχη ορειβατικών συλλόγων ανά τη χώρα.
Με τη συνδρομή του τότε Βασιλέα και με χορηγία 10 ζευγαριών σκι γύρισε όλη τη χώρα και εκπαίδευσε κόσμο σε Φλώρινα, Μέτσοβο, Δράμα, Βόλο, και αλλού.

Το 1965 και με τη βοήθεια του ΕΟΤ δημιούργησε την πρώτη σχολή σκι στη χώρα, στο Σέλι. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει μυήσει σε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες το σκι και συνεχίζει να χιονοδρομεί ακόμη και σήμερα, μετά από 54 χρόνια από την ίδρυση της σχολής! Πηγή: xionodromika.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.