Πέθανε από κορωνοϊό ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας




Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο ιατροδικαστής και καθηγητής του ΑΠΘ, Ματθαίος Τσούγκας. Ο Ματθαίος Τσούγκας νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα διασωληνωμένος με κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος».

Ήταν στέλεχος της ΝΔ και είχε κατέβει και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Επίσης είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και αντιδήμαρχος, ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα και με τη Χρυσή Αυγή.

Ποιος ήταν ο Ματθαίος Τσούγκας
Ο Ματθαίος Τσούγκας ήταν καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας. Βλάχος στην καταγωγή από το Ελληνικό-Βλαχικό και σήμερα Κρούσοβο της περιοχής του αλύτρωτου Μοναστηρίου. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Χημεία και εν συνεχεία Ιατρική λαβών δύο ειδικότητες, του Ιατροδικαστού και του Χημικού Τοξικολόγου.

Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός τιμηθείς με το χάλκινο μετάλλιο της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Λαμίας. Έλαβε με άριστα το διδακτορικό δίπλωμα και αφού διήλθε επιτυχώς όλες τις Ακαδημαϊκές βαθμίδες μέχρι την του καθηγητού της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας.



Έχει συγγράψει πάμπολλες επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά, συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους Ακαδημαϊκούς καθώς και με την NASA σε πρωτοπόρες μεθόδους ανιχνεύσεων ιχνοστοιχείων στο διάστημα. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης επί 16 χρόνια, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Χημικών Β. Ελλάδος, Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Αγώνα Νέων με εκατοντάδες διαλέξεις σε όλο τον Ελληνικό χώρο, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ιατροδικαστών, εκλεγμένος εκπρόσωπος επί 6ετία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ελληνικής Κληρονομιάς (ΣΠΕΚ), Πρόεδρος της Εταιρείας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών (ΔΕΕΚΜΕ), Αντιπρόεδρος της Σχολής Τυφλών «Ο ΗΛΙΟΣ», Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος, Διοικητής του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και επί 6ετία στο Δ.Σ. του Εθνικού Συμβ. Καταπολέμησης Ντόπιγκ (ΕΣΚΑΝ). Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης. Με πληροφορίες από ellhnes.net

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.