Νίκος Δένδιας για Μίλτο Τεντόγλου: Ανήκει στην ελίτ του κλασσικού αθλητισμού




«Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Επιβεβαίωσε και πάλι ότι ανήκει στην ελίτ του κλασσικού αθλητισμού!», συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας για τον Μίλτο Τεντόγλου.

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,55 μ., την ημέρα των γενεθλίων του, που του έδωσε τη νίκη στο μήκος, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο στις εξέδρες, αλλά και από τους δημοσιογράφους. Με το τέλος του αγώνα, ο αθλητής μίλησε για ώρα στη μεικτή ζώνη.



“Έτσι έπρεπε να γίνει. Το είχαμε συζητήσει με τον προπονητή μου, το είχαμε σχεδιάσει κι έγινε. Έκανα πολύ καλό ζέσταμα, πολύ καλές φόρες κι έτσι βγήκε αυτό που θέλαμε στα πρώτα άλματα”, είπε αρχικά ο αθλητής και σχολίασε για το γεγονός ότι έκανε το μεγάλο άλμα στις πρώτες προσπάθειες. “Το σκεφτόμουν όλη την εβδομάδα, πως αυτή τη φορά πρέπει να το κάνω στα πρώτα άλματα είδα πως πηδάω πρώτος και σκέφτηκα πως είναι καλό σημάδι. Σήμερα ήμουν πολύ καλά, θα μπορούσα να είχα κάνει ακόμη και το ευρωπαϊκό ρεκόρ (8,71 μ.), το τρίτο άλμα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά και στο 8,51 μ. πάτησα αρκετά πίσω. Προσπάθησα αρκετά στον σημερινό αγώνα και μετά το τρίτο άλμα ήμουν αρκετά κουρασμένος. Ωστόσο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα σημερινά μου άλματα και τον αγώνα μου”.

Ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στους Έλληνες που ήταν σήμερα στις εξέδρες, ανάμεσα τους και η οικογένεια του. “Ήταν ωραία η αίσθηση στις εξέδρες με όλους τους Έλληνες. Ένιωθα όμορφα, ζήταγα και παλαμάκια, κάτι που δεν κάνω ποτέ στους αγώνες μου”.

Αναφορικά με το πως δούλεψε το τελευταίο διάστημα, σχολίασε: “Ήμουν στο μίτινγκ αρχές του μήνα και είδα το στάδιο και μετά από αυτό σκεφτόμουν μόνο τον αγώνα, έκανα κάποιες αλλαγές στο τρέξιμο. Υπήρχε πίεση για το χρυσό, έκανα το καλύτερο”.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχία του αθλητή, δήλωσε: “Ο Μίλτος έκανε σήμερα αυτό που είχαμε σχεδιάσει κι έδειξε για μία ακόμη φορά τα αγωνιστικά του προσόντα και την ικανότητα του να εκτελεί αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Τα άλματα του ήταν πολύ μεγάλα και θα μπορούσε σήμερα να είχε πηδήσει ακόμη μακρύτερα. Ο Μίλτος συνεχίζει για τον ανοιχτό με τον ίδιο ζήλο και με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και είμαι σίγουρος πως θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.