Μεγάλη απώλεια για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελλάδας (πρώην Ελληνικού)




Τα λόγια είναι πολύ φτωχά να περιγράψουν την τεράστια απώλεια που έχει υποστεί το ιατρείο μας και όλοι οι εθελοντές μας. Δυστυχώς η πρώην εθελόντρια μας Μαρίττα Κόρλευ έχασε ξαφνικά τη ζωή της. Ήταν μαζί μας από τα μέσα του ’12 και πρόσφερε τα μέγιστα στους ασθενείς μας, με αποκορύφωμα τα πολύ δύσκολα χρόνια ’12 – ’15, όταν οι τότε κυβερνήσεις είχαν αφήσει 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστων χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η Μαρίττα με την αστείρευτη ενέργεια και τον δυναμικό χαρακτήρα της ήταν πάντα εκεί να προσφέρει στον συνάνθρωπο της που είχε ανάγκη. Δούλευε ακούραστα και οργάνωσε – μαζί με άλλους – το φαρμακείο και την ομάδα οργάνωσης.

Παρότι ήταν πολύ ντροπαλή για να μιλάει η ίδια στους δημοσιογράφους, ανέλαβε και την ομάδα επικοινωνίας το ’16 και κατάφερε να επικοινωνήσει τις ανάγκες του ιατρείου και των ασθενών του σε δεκάδες χώρες στο εξωτερικό. Θα την θυμόμαστε πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο, να φωνάζει σε όλο το ιατρείο, να ελέγχει ακατάπαυστα φάρμακα και άλλο υγειονομικό υλικό που μας βοήθησε να εξυπηρετούμε 1,500 ασθενείς σχεδόν κάθε μήνα το ’14 και ’15. Η Μαρίττα είχε έναν σπάνιο συνδυασμό που χαρακτήριζε την προσωπικότητα της, μια δυναμική και πληθωρική παρουσία που συνδυαζόταν κάθε στιγμή με την σεμνότητα και ντροπαλοσύνη. Θυμόμαστε να κοκκινίζει όλο της το πρόσωπο από ντροπή όταν της κάναμε οποιοδήποτε κομπλιμέντο δημοσίως, όταν την πειράζαμε λέγοντας της να μιλήσει σε κάποιο δημοσιογράφο. Η απίστευτη, αθόρυβη, μεθοδική εργατικότητα της ήταν απαράμιλλή, όπως και η ευαισθησία της μπροστά σε θλιβερές περιπτώσεις ασθενών μας και πόση προσπάθεια έκανε να την κρύψει.

Η απώλεια της είναι μεγάλη, όχι μόνο μόνο για την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά γενικότερα για την κοινωνία μας. Άνθρωποι σαν την Μαρίττα είναι δυσεύρετοι και κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να γίνει παράδειγμα για όλους μας. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 29/03 στις 15:00 στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης. Καλούμε τους φίλους και τους εθελοντές μας να τιμήσουν την μνήμη της Μαρίττας ερχόμενοι στην κηδεία της αλλά και παράλληλα κάνοντας δωρεά φάρμακα στο ιατρείο μας, που συνεχίζει να ανακουφίζει πολίτες που έχουν ανάγκη. «Στο αίνιγμα του θανάτου πάω ψυχωμένη»…Ο παραπάνω στίχος της Κικής Δημουλά ταιριάζει στην Μαρίττα Κόρλευ. Στο καλό Μαρίττα … Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.