Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» (Απρίλιος 2022)




«Χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα, για να τολμάς να είσαι ο εαυτός σου»  Ντελακρουά     

                                                          ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.
Διανύοντας την Άνοιξη με αισιοδοξία, ελπίδα και προσοχή, με την πόλη να «ανθίζει» γεμίζοντας τέχνη και ομορφιά, αλλά και με τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί φέρνουμε την Άνοιξη και τις καλύτερες μέρες!
Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!



Παρασκευή 1 Απριλίου & Κυριακή 3 Απριλίου, στις 20:30
Θεατρική Παράσταση
“Το καθημερινό τραγούδι του απείρου”
στη Θεατρική Σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν”


Τρεις κυρίαρχες αφηγήσεις, τρεις γυναίκες ηθοποιοί, η Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, η Κατερίνα Ρουσιάκη και η Δήμητρα Σπανούλη αφηγούνται τις ιστορίες μιας ανερχόμενης ηθοποιού και μιας γυναίκας εθισμένης στο αλκοόλ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλκίνοου Δωρή. Κάθε φορά που μέσα στην ιστορία μιλά ένας άνδρας, το ομιλούν υποκείμενο ανατρέπεται με μία καινούργια γυναικεία φωνή.
Το θέμα της νέας παράστασης της θεατρικής ομάδας Loxodox αφορά εξ’ ολοκλήρου τη βία με την οποία υποδέχεται η πατριαρχία το γυναικείο ζήτημα, την απελευθέρωση του γυναικείου λόγου, την καταπίεση, την ανισότητα και την άρνηση να δεχθείς τον άλλον. Η περίοδος της ενασχόλησης της ομάδας με τη δραματουργία της παράστασης, συνέπεσε συγκυριακά με το ηφαίστειο του κινήματος #metoo.
Το νόημα και το συγκινησιακό φορτίο των λέξεων των προσώπων επικοινωνούν με την απλότητα που έχει η εικόνα ενός ανθρώπου που τραγουδά σε μια θάλασσα ή σε ένα βουνό. Με μοναδικό τους όπλο την αφήγηση και τις τρεις υπέροχες γυναικείες φωνές σε τραγούδια a cappella, οι Loxodox τραγουδούν το δικό τους καθημερινό τραγούδι και αγγίζουν τα μύχια της ψυχής κάθε ανθρώπου.

Σκηνοθεσία-δραματουργία: Αλκίνοος Δωρής
Ερμηνεία: Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Κατερίνα Ρουσιάκη, Δήμητρα Σπανούλη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου

Κυριακή 10 Απριλίου, στις 21:00
Μιούζικαλ Εφήβων –
Το Λευκό Τριαντάφυλλο στη Θεατρική Σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν”

Οι «Δυτικές Πινελιές» είναι η μοναδική μουσικοθεατρική ομάδα σε ολόκληρη την Ελλάδα που αποτελείται αποκλειστικά από περίπου 40 εφήβους ηλικίας από 10-17 ετών, και φιλοδοξεί να ανεβάσει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.
Το μιούζικαλ «Το Λευκό Τριαντάφυλλο» είναι το πρώτο μέρος από την «Τριλογία των λουλουδιών». Πρόκειται για ένα μεταφυσικό παραμύθι που εκτυλίσσεται στο Μπίλα Τρογιάντα, ένα ουκρανικό χωριό στα μέσα του 19ου αιώνα.

Η Ίρμα , ένα 16χρονο κορίτσι, πηγαίνει να περάσει στο χωριό τις καλοκαιρινές διακοπές της μαζί με τη Ραΐσα, την αγαπημένη της ξαδέρφη. Εκεί θα δοκιμαστούν οι γνώσεις και τα πιστεύω της και θα έρθει αντιμέτωπη με τοπικούς θρύλους, σκοτεινά μυστικά και μια αλήθεια που μόνο η καρδιά μπορεί να κατανοήσει.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Το έργο προσεγγίζει με απέραντο σεβασμό την αιωνιότητα της ανθρώπινης ψυχής και ισορροπεί στα όρια του κτιστού με τον άκτιστο κόσμο, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή την επαφή του με τη γήινη πραγματικότητα.
Ένα βαθιά φιλοσοφικό έργο με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις που φτάνουν μέχρι το σήμερα…

Σκηνοθεσία: Αντώνης Χανιώτης – Ραλλού Κρινή
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν επί σκηνής τα μέλη των Δυτικών 
Πινελιών, παιδιά και νέοι 10 – 17 ετών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως την Παρασκευή 8 Απριλίου

Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 20:30
Μουσική Βραδιά
Ερωτικές αφηγήσεις στο πιάνο

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ο διακεκριμένος πιανίστας Άρης Γραικούσης ερμηνεύει διάσημα έργα με θέμα τον έρωτα σε μεταγραφή για πιάνο των Khachaturian, Prokofiev, Tchaikovsky, Wagner/Liszt, Donizetti/Thalberg, Verdi/Thalberg. Μέσα από τη μουσική μπαλέτου και την όπερα ζωντανεύουν οι ιστορίες ζευγαριών με τραγικό φινάλε: Ρωμαίος & Ιουλιέτα, Σπάρτακος & Φρυγία, Τριστάνος & Ιζόλδη, Βιολέτα & Αλφρέντο (Traviata), Λουτσία & Εντγκάρντο (Lucia di Lammermoor), Πρίγκιπας Ζίγκφριντ & πριγκίπισσα Οντέτ (Swan lake).

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως την Δευτέρα 11 Απριλίου


Μεγάλη Εβδομάδα – Πρόταση Εκδρομής για τις ημέρες του Πάσχα
Επισκεφτείτε τα Μετέωρα και ζήστε μια απόλυτα κατανυκτική εμπειρία!


Αιώνες τώρα τα Μετέωρα, το γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα 800 και πλέον σκοτεινόχρωμων βράχων, αποτελούν όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας. Εδώ, η απεραντοσύνη της φύσης και η πνευματικότητα συνδιαλέγονται με τρόπο μοναδικό, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο τους στους χιλιάδες επισκέπτες, που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης, για να ζήσουν τα Θεία Πάθη και την Ανάσταση.
Οι άγιες μέρες του Πάσχα αποκτούν στα Μετέωρα μια άλλη διάσταση. Εδώ θα ζήσετε το αληθινό νόημα των ημερών, το δέος και την έκσταση, την ταπεινότητα και την κάθαρση. Μια εμπειρία σχεδόν μυστικιστική! Οι λειτουργίες στις Μονές κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και τελειώνουν γύρω στις 9:30 το βράδυ. Το βράδυ της Ανάστασης η λειτουργία αρχίζει στις 9. Τα μεσάνυχτα, όταν ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», οι πόρτες ανοίγουν για όσους θέλουν να αποχωρήσουν, αλλά η λειτουργία συνεχίζεται για μιάμιση ώρα ακόμη για τους πιστούς που θέλουν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το τελετουργικό.

Συνδυάστε την εκδρομή σας με διαμονή και βόλτες στην Καλαμπάκα!

Παρασκευή 29 Απριλίου και μέχρι 7 Μαΐου
Εικαστική Έκθεση
«Οι Δύο Ναοί»
Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Στην έκθεση «Οι Δύο Ναοί» θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής σε χαρτί και καμβά, δύο ξυλογραφίες, ένα animation, καθώς και το ομότιτλο βιβλίο (Εκδόσεις Στερέωμα). Το 2019, λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας, ο Στέφανος Ρόκος ταξίδεψε για δέκα μέρες στην Ιαπωνία. Με αφορμή αυτό το ταξίδι δημιούργησε τη σειρά έργων που θα παρουσιαστεί «αποτυπώνοντας θαυμαστά στο έργο του έναν κόσμο έντασης και ερωτισμού, υπαινικτικών χειρονομιών και δυνατών σημείων, ανομοιογενών συζεύξεων και αντιθετικών αναπαραστάσεων».

Όπως σημειώνει ο Κώστας Χριστόπουλος, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου που εκδίδεται με αφορμή αυτή τη σειρά των έργων, εικαστικός επιμελητής και επίκουρος καθηγητής στην ΑΣΚΤ, «Ο Ρόκος φτιάχνει ένα προσωπικό εικαστικό «ημερολόγιο» όχι για να μας αποκαλύψει κάτι «ξένο», κάτι που ενδεχομένως ουδέποτε έχουμε δει, αλλά για να πολλαπλασιάσει τις δυνατές εκδοχές του ήδη γνώριμου και να μας προσφέρει με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο ορισμένες επιπλέον εκφάνσεις του. Τίποτα δεν υπάρχει «έξω» από τον κόσμο που περιγράφεται στα έργα του. Όλα βρίσκονται «εντός» του. Ωστόσο, αυτός ο κόσμος δεν μοιάζει ενιαίος, αδιαίρετος και ομοιογενής. Διατηρεί κάτι παράδοξο, ένα συνεχές από διαφορές και επαναλήψεις. Έναν τέτοιου είδους τόπο συνιστά και η Ιαπωνία, όπως μας την περιγράφει ο Ρόκος μέσα από τη ζωγραφική του. «Οι δύο ναοί», ο τίτλος της σειράς αυτής των έργων του, γίνεται και με αυτόν τον τρόπο κατανοητός. Ο ένας «ναός», αυτός του βουδισμού, αντιπαρατίθεται σε έναν άλλο, εκείνον του σιντοϊσμού».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11:00 π.μ. – 20:00
Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 π.μ. – 15:00
Κυριακή & Δευτέρα: (κλειστά)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.