Έχετε νοσήσει με καρκίνο και έχετε ανορεξία; Βρείτε διατροφολόγο στο CureCancer.gr!




Η αδυναμία καλής διατροφής ή αλλιώς «κακή θρέψη» και η ανορεξία μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ασθενείς με καρκίνο στο κεφάλι, το στόμα και το λαιμό, όπως διακοπές στο πρόγραμμα της θεραπείας, καθυστερήσεις, εισαγωγές στο νοσοκομείο και μειωμένη επιτυχία της θεραπείας.

Έχετε ανορεξία κατά τη θεραπεία σας; Βρείτε τον κατάλληλο διατροφολόγο! θα βοηθήσει στην σωστή και επαρκή διατροφή και την πρόληψη της κακής θρέψης.

Ο διατροφολόγος θα σας καθοδηγήσει και θα σας συστήσει την κατάλληλη διατροφική φροντίδα και θα σας βοηθήσει ώστε να βελτιώσετε τη διατροφική εμπειρία σας.

Σε μελέτη, στην Αυστραλία, οι ασθενείς περιέγραψαν το μεγάλο διατροφικό φορτίο και βάρος, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, όπως πόνο στο στόμα, δυσκολία στο φαγητό, μούδιασμα, δυσκολία στη γεύση και ξηροστομία.  Η μελέτη ανέδειξε την ανάγκη και τη συμβολή του διατροφολόγου



Bρείτε τον κατάλληλο για εσάς διατροφολόγο στη Λίστα του CureCancer! Δείτε τη μελέτη. The experience of nutritional care according to patients with head and neck cancer involved with a combined dietitian, specialist nurse and speech pathologist clinic in a regional Australia: a quantitative longitudinal study. Supportive Care in Cancer 2021;29:4329-4337

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.