Έφαγαν φασολάκια, η κόρη πέθανε με συμπτώματα αλλαντίασης, η μητέρα παλεύει διασωληνωμένη




Οι δύο γυναίκες, μια 77χρονη και η 46χρονη κόρη της, από το Κιάτο, είχαν καταναλώσει φασολάκια και σύμφωνα με το Mega, η μία κατέληξε με συμπτώματα αλλαντίασης και η άλλη δίνει μάχη για τη ζωή της διασωληνωμένη στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κόρη κατέληξε μέσα σε λίγα λεπτά, στα χέρια των γιατρών, ενώ η ηλικιωμένη μητέρα της διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έχει διασωληνωθεί.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης, είπε ότι η ηλικιωμένη εισήχθη με διάγνωση δηλητηρίασης. «Σε κέντρο υγείας μάθαμε εκ των υστέρων ότι απεβίωσε η κόρη», δήλωσε ο Δρ. Καρπουζής, αποφεύγοντας προς το παρόν να επιβεβαιώσει κάποια άλλη πληροφορία. Η ηλικιωμένη εισήχθη σε ΜΕΘ Covid επειδή ήταν θετική και στον κορωνοϊό, και η κατάστασή της είναι σταθερή.

Τι είναι η αλλαντίαση
Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii.



Υπάρχουν έξι είδη αλλαντίασης: α) η τροφιμογενής, β) η βρεφική, γ) η εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, δ) η τραυματική, ε) η ιατρογενής και στ) η εισπνευστική.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.