Δήμος Αλίμου: “Η Ζωή είναι Ωραία” (Μάρτιος 2022)




«Το να κάνεις ό,τι σου αρέσει είναι ελευθερία. Το να σου αρέσει ό,τι κάνεις είναι ευτυχία»

                                                                                                                                    Frank Tyger

                                                ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.
Υποδεχόμαστε ξανά την Άνοιξη με αισιοδοξία, ελπίδα και προσοχή! Με την πόλη να  «ανθίζει» γεμίζοντας τέχνη και ομορφιά, αλλά και με τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί φέρνουμε την Άνοιξη και τις καλύτερες μέρες!
Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!



ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!

Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 18:00-20:30
Δια Ζώσης Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για Ενήλικες
Ανακαλύπτοντας το μελάνι. Ζωγραφική, Τεχνικές 
Sumie και Ιαπωνική Καλλιγραφία

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ένα δύσκολο αλλά και πολύ γοητευτικό υλικό με μεγάλη ιστορία. Υδαρές, ευαίσθητο και σκληρό, ταυτόχρονα, το μελάνι μάς αποκαλύπτει την πληθώρα των εντυπωσιακών, πλούσιων τόνων του γκρι και του μαύρου. Μαθαίνουμε τις βασικές γραμμές και τον χειρισμό του πινέλου στην ιαπωνική καλλιγραφία, μιλάμε για τον μινιμαλισμό και τη σύνθεση στην ιαπωνική τέχνη και δημιουργούμε το δικό μας Sumie! Με την εικαστικό Άρτεμη Κατσαμπάνη-Ohta.
Η Άρτεμις Ohta Κατσαμπάνη είναι εικαστικός και ζει στην Αθήνα. Γεννήθηκε στο Δυτικό Βερολίνο και έχει ελληνική και ιαπωνική καταγωγή. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη, Π. Χαραλάμπους, Ζ. Αρβανίτη και Β. Καζάκο. Επίσης παρακολούθησε στο Central Saint Martins το τμήμα MA Performance Design and Practice με υποτροφία Erasmus. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε γκαλερί και μουσεία. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως βοηθός σε εργαστήριο προετοιμασίας για τις σχολές Καλών Τεχνών. Έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει πολλά εκπαιδευτικά εικαστικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, συνεργαζόμενη με σχολεία, εκπαιδευτικές δομές, Δήμους και Ιδρύματα.

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 40€
Κλείστε το εισιτήριό σας: 
https://thf.gr/el/events/anakalyptontas-to-melani-zografiki-kai-kalligrafia-gia-enilikes/

Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 21:30 (και για κάθε Παρασκευή του Μαρτίου)
Μουσική Βραδιά
Ταξίδι στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου: Les
 Trois Femmes Μουσικό Βαγόνι Orient Express, Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Οι Les Trois Femmes μάς παρασύρουν μουσικά στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου, μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Μουσικού Βαγονιού Orient Express.
Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι έχετε μεταφερθεί 100 περίπου χρόνια πίσω. Τα κανόνια του πολέμου έχουν πλέον σιγήσει, οι πόλεις σφύζουν από ζωή και οι άνθρωποι κοιτάνε προς το μέλλον με ελπίδα. Η εποχή χαρακτηρίζεται από μια ανεμελιά και αθωότητα που θα γεννήσει καλλιτεχνικά κινήματα όπως τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό, τα οποία με τη σειρά τους θα δώσουν τη σκυτάλη στην Art Deco εποχή. Μια αισθητική που θα επηρεάσει όλες τις τέχνες και τις εκφάνσεις των κοινωνιών του Δυτικού κόσμου και θα σημάνει τη γέννηση τής τζαζ, με μια σειρά συνθετών και ερμηνευτών που θα αλλάξουν τη μουσική για πάντα.
Οι Les Trois Femmes είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του ΄20 και του΄30 με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη. Οι ενορχηστρώσεις είναι πρωτότυπες και υπογράφονται από τον Mark Joseph Priest, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του και ερμηνεύει μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια τής εποχής εκείνης.

Προκράτηση εισιτηρίων απαραίτητη στο τηλέφωνο 6937604988

Γενική Είσοδος: 18€ | Προαιρετικάκρασί 4€ / ποτό 7€ / φαγητό από 5€

Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 20:30 – 22:00
Διαδραστική Διαδικτυακή Συνάντηση με αφορμή τις τέχνες «Picasso – Cocteau. Οι καινοτόμοι του μοντερνισμού»
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου Προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες», όπου αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους τού Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στο πρόγραμμα αυτό τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες, όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη. Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία. Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης10€
Με το εισιτήριο των 10€ μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα
Κλείστε το εισιτήριό σας
: https://thf.gr/el/events/sto-katafygio-tis-technis-gia-enilikes/

Τελική ημερομηνία εγγραφών: Τις ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος στις 15:00
Αποστολή κωδικών zoom: Τις ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος στις 16:00

Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 18:30
Θεατρική Παράσταση
«Το Σώσε» του Michael
 Frayn Θέατρο Παλλάς

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί για πρώτη φορά καθαρόαιμη κωμωδία, αμέσως μετά την επιτυχία τής παράστασης «Το Τρίτο Στεφάνι», και πάλι στο Θέατρο Παλλάς. Αυτή την φορά βάζει τη σφραγίδα του σ’ αυτήν την ξέφρενη κωμωδία, όχι μόνο οδηγώντας έναν all-star θίασο, αλλά ανεβαίνοντας και ο ίδιος επί σκηνής. Μαζί του, στο οργανωμένο χάος αυτής της αριστοτεχνικά γραμμένης κωμικής φάρσας, πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης.
«Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο «Μινώα» το 1983. Το 1995 παρουσιάστηκε στο θρυλικό ανέβασμα του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο «Αθήναιον». Το πρωτότυπο έργο «Noises Off» έκανε πρεμιέρα το 1982 στο Λονδίνο. Η σπαρταριστή κωμωδία γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο πολυβραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολιβιέ 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.ά.), εμπνεύστηκε το «Noises Off» εν έτει 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα γραμμένη για την κωμικό Lynn Redgrave. Αργότερα είπε: «ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα παρά από την πλατεία του θεάτρου και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από τη σκηνή».

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λένα Παπαληγούρα

Τιμή Εισιτηρίου: 15€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.