Δήμος Αλίμου: “Η Ζωή είναι Ωραία” (Φεβρουάριος 2022)




«Μπορούμε εύκολα να συγχωρήσουμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, η αληθινή τραγωδία της ζωής όμως είναι όταν οι ενήλικοι φοβούνται το φως»

                                                                                  Πλάτωνας

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.
Με την πόλη να έχει γεμίσει τέχνη και ομορφιά, αλλά και με τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί φέρνουμε τις καλύτερες μέρες!
Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Για όλο τον Φεβρουάριο και ως τις 15 Μαΐου
ΔΩΡΕΑΝ και ΑΝΩΝΥΜΑ διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια
«Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Το πρόγραμμα της Novartis Hellas «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», για τις γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) και με την υποστήριξη των Συλλόγων «Άλμα Ζωής» συνεχίζεται και φέτος σε ψηφιακή μορφή. Μηδενίζοντας τις γεωγραφικές αποστάσεις, δίνεται η δυνατότητα στις ενδιαφερόμενες να παρακολουθήσουν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Όπως και στους προηγούμενους επιτυχημένους κύκλους, τα βιωματικά εργαστήρια εκφραστικών τεχνών λειτουργούν υποστηρικτικά, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης της ασθενούς. Χρησιμοποιούν ως βασικά τους εργαλεία τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες και το θέατρο και βοηθούν στην αυτοέκφραση και στη φροντίδα του πνεύματος και της ψυχής.
Οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε εργαστήρια θεραπείας Gestalt με τη χρήση μουσικής, θεραπείας Gestalt μέσω της θεατρικής πρακτικής, χοροκινητικής θεραπείας – Yoga therapy και εικαστικής θεραπείας, και να παρακολουθούν ηλεκτρονικά, μία φορά την εβδομάδα και για διάστημα δέκα εβδομάδων, το εργαστήριο της επιλογής τους.
Δεν χρειάζεται ονοματεπώνυμο ή κάποιο άλλο προσωπικό στοιχείο για την εγγραφή. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια και για να κάνετε την εγγραφή σας παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα www.eged.gr

Για όλο τον Φεβρουάριο και ως τις 11 Μαρτίου
ΔΩΡΕΑΝ Εικαστική Έκθεση

Μελίνα Μερκούρη «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς»

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Νέοι Φούρνοι)

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν την έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη, σε επιμέλεια του Νικόλαου Καλτσά. Με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή της, η Μελίνα Μερκούρη, η Μελίνα – όπως την αποκαλούμε όλοι – με την ανεξάντλητη ζωντάνια και τη σπάνια γοητεία, με τον έντονο δυναμισμό και τη διεθνή ακτινοβολία, η ηθοποιός, η πολιτικός, η γυναίκα που αγαπήθηκε πολύ, αγάπησε με πάθος, που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τις ιδέες και τα πιστεύω της, η γυναίκα-σύμβολο, η «τελευταία Ελληνίδα θεά», ζωντανεύει ξανά στην Τεχνόπολη.

Θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη Μελίνα, τη Μελίνα της «Στέλλας» και του «Ποτέ την Κυριακή», της «Φαίδρας» και του «Τοπ Καπί», τη Μελίνα που γοήτευσε τις Κάννες, που τραγούδησε «Τα παιδιά του Πειραιά», τη Μελίνα με τη δυνατή φωνή και την αντιδικτατορική δράση, την μακροβιότερη μέχρι σήμερα υπουργό πολιτισμού, που συνδέθηκε όσο κανείς με τη διεκδίκηση της επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που εμπνεύστηκε και εγκαινίασε τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για την Ευρώπη.

Η Μελίνα συνήθιζε να λέει ότι πεθαίνεις μόνο, όταν παύουν να σε θυμούνται. Τη Μελίνα, όμως, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ…

Είσοδος ελεύθερη κατόπιν δέσμευσης δωρεάν δελτίου εισόδου από το viva.grhttps://www.viva.gr/tickets/festival/museums/melina-merkouri-na-me-thymase-ke-na-magapas/
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά πλην Δευτέρας 11:00 – 20:00

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στις 20:00
Μουσικοθεατρική Παράσταση
«ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ – Σαν άστρο»
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Μια θεατρική παράσταση με ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορό-ακροβασία, που ξετυλίγει το νήμα της σύντομης και πολυτάραχης ζωής της ακροβάτισσας που έγινε μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια: της Μαρίκας Νίνου αλλά και της ίδιας της εποχής της, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναπτυχθεί, να εδραιωθεί αλλά και να ξεκινήσει να παρακμάζει το αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι.
Η αρμένικης καταγωγής Μαρίκα Νίνου γεννήθηκε εκατό χρόνια πριν, το 1922, πάνω σε ένα καράβι με το οποίο φυγαδεύτηκαν πρόσφυγες από την καιόμενη Σμύρνη. Πέθανε μόλις το 1957. Μετά τον Εμφύλιο, σε μια Ελλάδα που αναζητούσε ταυτότητα αλλά και εκτόνωση, η Μαρίκα Νίνου υπήρξε μια από τις λίγες γυναίκες που διεκδίκησαν και κατέκτησαν τη θέση τους στο ανδροκρατούμενο ρεμπέτικο πάλκο.
«Η Μαρίκα Νίνου, με την περιπετειώδη της ζωή, τους εραστές της, με τις βαθιές, προσωπικές καταστροφές της, σηματοδοτεί τη μετάβαση της ελληνικής λαϊκής μουσικής σε μια νέα φάση. Ατμοσφαιρική, μυθώδης, ερωτική, ερμηνεύτρια τραγουδιών που σημαδεύουν για πάντα τη νεοελληνική εποποιΐα, στην ταβέρνα του Τζίμυ, δεκαετίες πριν, διαμορφώνει ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα που αργότερα θα αναγνωριστεί ως μια συνιστώσα της γνήσιας, σχεδόν καταφατικής φύσης που χαρακτηρίζει αυτόν τον μεσογειακό, ανατολίτικο κόσμο» Μάνος Χατζιδάκις

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Αποστόλου, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Μαγγίνας, Γιάννος Περλέγκας, Μάνος Στεφανάκης

Τιμή Εισιτηρίου: 14€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 16:00
Επίσκεψη Οινογνωσίας

Ξενάγηση και γευσιγνωσία στο Βιοκλιματικό Οινοποιείο «Παπαγιαννάκος»

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η επίσκεψη στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκος αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγευτικό χώρο του κρασιού. Πρόκειται για το πρώτο βιοκλιματικό επισκέψιμο οινοποιείο στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την παραγωγική διαδικασία με ασφάλεια και να επισκεφθεί την κάβα παλαίωσης. Εμείς, πέρα από την εξειδικευμένη ξενάγηση και την επίσκεψή μας στο κελάρι, θα έχουμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στις γευστικές διαδρομές του κρασιού δοκιμάζοντας σειρά ετικετών του οινοποιείου που θα συνοδεύονται από εκλεπτυσμένες γεύσεις, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Στο τέλος της επίσκεψης θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας από το κατάστημα.

Κόστος συμμετοχής21 € / άτομο

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κράτηση θέσεων έως την Παρασκευή  25 Φεβρουαρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.