Έσπασε αγωγός με λύματα στην Αγίου Δημητρίου και πλημμύρισαν επιχειρήσεις




Την άμεση λήψη μέτρων και την αποζημίωση των καταστηματαρχών, για τις καταστροφές που υπέστησαν, όταν έσπασε αγωγός λυμάτων της ΕΥΔΑΠ, στην Αγίου Δημητρίου, ζητά η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων. Δείτε την ανακοίνωση:

Σήμερα το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα περίπου 12:00 με 12:30, η Ένωση πληροφορήθηκε πώς για μία ακόμα φορά, οι πολίτες του Δήμου μας αλλά και επαγγελματίες, βρέθηκαν στο έλεος των δομικών καταστροφών. Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Αγίου Δημητρίου και για την ακρίβεια στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, έφραξε ένας αγωγός λυμάτων της ΕΥΔΑΠ.
Έπειτα από αυτοψία μελών της Ένωσης, διαπιστώθηκε πως αυτό περιγράφει μόνο ένα μικρό μέρος της πραγματικής κατάστασης. Η Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου, από το ύψος της οδού Αργολίδας έως το ύψος της οδού Πυθαγόρα, ο δρόμος έχει πλημμυρίσει με νερά από το σπασμένο αγωγό.


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Καταστήματα της περιοχής, τα οποία διατηρούν υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, έχουν πλημμυρήσει. Ο βαθμός δυσκολίας της πλημμύρας είναι πολύ μεγάλος καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες των καταστηματαρχών και των εργαζομένων, η άντληση των λυμάτων, με τη βοήθεια αντλίας, απλώς διατηρεί σταθερή τη στάθμη των υδάτων που έχουν κατακλύσει τους υπόγειους χώρους.
Επιπλέον, η οδός Αγίου Δημητρίου και οι παραπλήσιοι δρόμοι, με κύριο πρόβλημα στην οδό Πυθαγόρα από όπου φεύγουν τα νερά, έχουν μετατραπεί σε ένα ανυπόφορο περιβάλλον λόγω των οσμών των λημμάτων.
Είναι άραγε τυχαίο ότι σε δύο συνεχόμενα στάδια του ίδιου έργου έχουμε το ίδιο πρόβλημα; Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στο αρχικό στάδιο του έργου διαπλάτυνσης λήγουν μήνες νωρίτερα με ίδια προβλήματα για τους ίδιους λόγους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Την άμεση λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς.
• Την άμεση αποζημίωση των επαγγελματιών που έχουν πληγεί.
• Την λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.